Βία: Να φύγει και να μην ξανάρθει…

21:46 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Μια ακόμα χρονιά στον ελληνικό αθλητισμό στιγματίστηκε δυστυχώς από επεισόδια και ωμή βία. Αυτά είναι που θέλουμε να ξεχάσουμε από το 2011.

Συνήθως λέμε «να πάει και να μην ξανάρθει», όταν μια χρονιά δεν μας έχει πάει καλά και θέλουμε να την ξεχάσουμε. Κάθε χρόνο όμως λέμε «να πάει και να μην ξανάρθει», για τη βία στα γήπεδα που δυστυχώς… είναι πάντα εδώ. Όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στα μπασκετικά, στα τάραφλεξ, τις πισίνες και όπου υπάρχει τυφλός οπαδισμός.

Το 2011 ήταν κι αυτό μια χρονιά που δυστυχώς σημαδεύτηκε από πολλά και θλιβερά επεισόδια

στον ελληνικό αθλητισμό.

Η αρχή, δεν έγινε τώρα αλλά ημερολογιακά μιλώντας για το 2011, έγινε στους «Ζωσιμάδες». Στο ντέρμπι της Football League, τον Ιανουάριο, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ ένας οπαδός των Ηπειρωτών μπήκε στο χορτάρι και… πλακώθηκε με τον τερματοφύλακα των Κρητικών, Πολυχρόνη Βεζυρίδη!!! Κάτι δηλαδή σαν το περιστατικό που έγινε στον αγώνα του ολλανδικού πρωταθλήματος πριν από λίγες μέρες, μόνο που εκεί οι νόμοι εφαρμόστηκαν…

Φεβρουάριος και η συνέχεια δόθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Το χειρότερο όλων ήταν πως στα επεισόδια αυτά είχαν εμπλοκή και παίκτες των «πρασίνων», που προσπάθησαν να προστατευθούν από την επίθεση των οπαδών, και πως η έκτασή τους ήταν αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να είναι αυτά το πρώτο θέμα συζήτησης κι όχι το ντέρμπι αυτό καθ’ αυτό.

Τον Μάρτιο ωστόσο είχαμε… νέο γύρο επεισοδίων, αυτή τη φορά στην Τούμπα, στον ημιτελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που έγινε… ροντέο με αντικείμενα, φωτοβολίδες, επιθέσεις σε παίκτες ξανά, να στιγματίζουν τον αγώνα. Η Ένωση ήταν πρωταγωνίστρια και στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, τον Απρίλιο, στον οποίο επικράτησε χάος τόσο πριν όσο και μετά το τέλος από τις συμπλοκές των «κιτρινόμαυρων» οπαδών με αυτούς του Ατρόμητου. Ξύλο εν τω μεταξύ είχε... πέσει τον ίδιο μήνα και σε ευρωπαϊκό αγώνα χάντμπολ της ΑΕΚ απέναντι στην Παρτιζάν!

Μετά το ταραγμένο finish της σεζόν, η ένταση για πολλούς αναμενόταν να εκτονωθεί το καλοκαίρι ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι ποινές που δέχθηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα για τα «στημένα», ο υποβιβασμός του Ηρακλή, οι δικαστικές περιπέτειες του ΟΦΗ και διάφορα άλλα παρόμοια περιστατικά, έβγαλαν στους δρόμους τους οπαδούς των ομάδων και έφεραν αναπόφευκτα τις συγκρούσεις κυρίως με την αστυνομία.

Η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήταν… μια από τα ίδια. Οι οπαδοί του Ηρακλή τα έκαναν… μπάχαλο σε αγώνα της Δ’ Εθνικής, πλέον, ενώ η ύπαρξη νεκρού, τον Σεπτέμβριο, στο Ηράκλειο της Κρήτης από συμπλοκές χούλιγκαν δεν έβαλε μυαλό σε κανέναν. Διαρκώς υπήρχαν περιστατικά συγκρούσεων των οπαδών των ομάδων μεταξύ τους αλλά και με την αστυνομία, ακόμα και με αφορμή ένα πανό κατά πολιτικών ως τους τελευταίους μήνες του χρόνου που αποχαιρετάμε…

Οι εντάσεις μεταφέρθηκαν ακόμα και στην Α2 του μπάσκετ, όπου σε αγώνα του Απόλλωνα Πάτρας με την ΑΕΚ επικράτησε χάος, αλλά και σε παιχνίδι του Μαρκόπουλου με τον

Keywords
Τυχαία Θέματα