Βγάζει… αφρούς η Εθνική!

«Οργισμένοι» από την απουσία της Εθνικής σε μεγάλες διοργανώσεις την τελευταία τετραετία, ο Γιώργος και ο Χρήστος Αφρουδάκης δηλώνουν στο Onsports πως ήρθε ο καιρός να αποκτήσει και πάλι, αυτό που της αξίζει.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης έχει φάει τις μεγάλες διοργανώσεις με το κουτάλι, ενώ το 2005 ήταν αυτός που με το γκολ που σημείωσε, χάρισε στην Εθνική το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο.

Ο αδερφός του Χρήστος ακολούθησε πιστά τα βήματά του, με την παρουσία του στην Εθνική να κρίνεται ξεχωριστή.

Οι δύο πολίστες μίλησαν στο Onsports για τις βλέψεις τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά σήμερα στην Ολλανδία, το μεγάλο στόχο που είναι η Ολυμπιάδα, τα προσωπικά τους κίνητρα και τις ομάδες τους.

«Η Εθνική να αποκτήσει το πρεστίζ της, που έχει… πειραχτεί»

Επιστροφή στο Ευρωπαϊκό μετά από χρόνια. Σου είχε λείψει;

Γιώργος: Δεν μου έχει λείψει κάτι όλο αυτό το διάστημα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Όσο καιρό λείπω από την Εθνική δεν έχει λάβει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις για να μου λείψει. Ωστόσο, μια διοργάνωση σαν αυτή που ξεκινά σήμερα είναι σημαντική για κάθε αθλητή είτε είναι η πρώτη είτε είναι η εικοστή. Έχω κάνει αρκετή προπόνηση γιατί αυτή η περίοδος είναι σημαντική για την Εθνική αφού εκτός από το Ευρωπαϊκό, πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά και στη συνέχεια θέλουμε να κατακτήσουμε το μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή η ομάδα πρέπει να αποκτήσει πάλι το πρεστίζ της, το οποίο έχει «πειραχτεί» τα τελευταία χρόνια και το Ευρωπαϊκό είναι μία καλή διοργάνωση για να το αποδείξουμε. Με βάση την κλήρωση πιστεύω πως μπορούμε εύκολα να μπούμε εξάδα, είμαστε φαβορί και από ‘κει και πέρα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, ίσως ψηλότερα από ότι θα περίμενε κανείς. Αν μπούμε εξάδα, θα έχει φύγει όλη η πίεση για την πρόκριση στο προολυμπιακό και η ομάδα θα αγωνίζεται χωρίς άγχος.

«Η Εθνική πρέπει να πέφτει στο νερό μόνο για τη νίκη»

Ποια είναι η φιλοσοφία αυτής της Εθνικής σε σχέση ας πούμε, με την φιλοσοφία που υπήρχε προ δεκαετίας, αφού ήσουν και τότε μέλος;

Γιώργος: Η φιλοσοφία τώρα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη, όταν ξεκίνησα. Δεν έχει αλλάξει. Όταν πρωτοήρθα , από τότε δηλαδή που ήμουν 18, μέχρι σήμερα που είμαι 35, υπάρχει ακριβώς η ίδια φιλοσοφία. Είναι λογικό ότι πήραμε εμείς τότε από τους μεγάλους, να το δώσουμε τώρα στους νεότερους και οι νεότεροι στους επόμενους. Αυτό που καταφέρε η δική μου γενιά με την πορεία μας στην εθνική, είναι να διεκδικούμε διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε και στους νεότερους. Η Εθνική πρέπει να πέφτει στο νερό μόνο για τη νίκη και να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα τελευταία 20-25 χρόνια προσπαθούσαμε να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, κάτι που είχε αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Για κάποια χρόνια μπαίναμε συνέχεια εξάδα και ορισμένα ατυχή αποτελέσματα μας είχαν στερήσει το μετάλλιο. Σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα Παγκόσμια του

Keywords
Τυχαία Θέματα