Βασιλειάδης: «Είμαι ΠΑΟΚ, θέλω νίκη στο ΣΕΦ»

Ο Κώστας Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε μέσο της Ισπανίας και υποστήριξε πως επιστρέφει στο ΣΕΦ με την Μπιλμπάο για να νικήσει τον Ολυμπιακό. «Παραμένω οπαδός του ΠΑΟΚ, παρότι έπαιξα στον Ολυμπιακό», είπε μεταξύ άλλων ο διεθνής φόργουορντ.

Ο διεθνής φόργουορντ της Μπιλμπάο υπογράμμισε πως η πόλη του είναι πάντα η Θεσσαλονίκη

και πως παραμένει οπαδός του ΠΑΟΚ παρά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας ότι κρατά καλές αναμνήσεις από τους «ερυθρόλευκους».

Με δηλώσεις του στην «Noticias de Bizkaia», ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό την περίοδο 2007/2008, στους αδερφούς Αγγελόπουλους, στην αντιμετώπιση που έχουν οι ομάδες από τον Τύπο στην Ελλάδα και στην οικονομική κρίση που έφερε μειώσεις στα μπάτζετ. Παράλληλα, ο άσος της Μπιλμπάο μίλησε και για το αποψινό παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΣΕΦ, υποστηρίζοντας πως θέλει τη νίκη για να έχει η ομάδα του ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης στο Top 16 της Euroleague.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βασιλειάδη

Έπαιξες την σεζόν 2007/2008 στον Ολυμπιακό. Πως θυμάσαι αυτή την εμπειρία;

«Έχω καλές αναμνήσεις από αυτή τη σεζόν. Στην Ελλάδα έπαιξα μόνο στον ΠΑΟΚ και εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψα στον Ολυμπιακό, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας μου. Φτάσαμε στα προημιτελικά της Euroleague και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο μέχρι την αλλαγή προπονητή. Ο Πίνι Γκέρσον έφυγε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης άλλαξε αρκετά πράγματα. Εγώ άρχισα να έχω λιγότερο χρόνο συμμετοχής και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Από εκείνη τη χρονιά στην ομάδα είναι μόνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως και ο Μίλαν Τόμιτς από το τεχνικό επιτελείο».

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Θεσσαλονίκη, έπαιξες στον ΠΑΟΚ, άρα είναι δύσκολο να είσαι οπαδός του Ολυμπιακού…

«Όχι, δεν είμαι (σ.σ. γελάει). Είμαι ο οπαδός του ΠΑΟΚ από όταν γεννήθηκα και είμαι ακόμα».

Είναι «ειδική» η επιστροφή στον Πειραιά;

«Αυτές οι επιστροφές πάντα είναι ειδικές, αλλά εκεί έπαιξε μόνο ένα χρόνο. Έχω φίλους εκεί, αλλά θέλω να νικήσω. Είναι ωραία να παίζω στην Ελλάδα, αλλά η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη, η Αθήναι είναι διαφορετική (σ.σ. γελάει). Είμαι παίκτης της Μπιλμπάο και στην επιστροφή μου σκέφτομαι μόνο τη νίκη».

Όταν ήσουν στον Ολυμπιακό χάσατε το πρωτάθλημα και το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν από τις δύσκολες στιγμές στην καριέρα σου;

«Στην Ελλάδα χωρίς αμφιβολία είναι μεγάλη η αντιπαλότητα. Όταν παίζεις στην έδρα του αντιπάλου και έχει 20000 οπαδούς μαζί του, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τη νίκη. Εμείς παρόλα αυτά φτάσαμε την σειρά των τελικών στα πέντε παιχνίδια, κάναμε καλή δουλειά αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος».

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα ονόματα κι εσύ ήσουν μόνο 23, ήταν κάτι που κόστισε στην προσαρμογή σου;

«Σε καμία περίπτωση. Είχα καλές σχέσεις με όλους. Ήμασταν μια καλή παρέα παικτών που είχαμε καλή διάθεση και δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Με όλους είχα πολύ κ

Keywords
Τυχαία Θέματα