Βαλβέρδε: Ο… αυτονομιστής που «έκλεψε» τις «ερυθρόλευκες» καρδιές (photos)

Το μεσημέρι της Πέμπτης (19/04) ο Ερνέστο Βαλβέρδε… έκλεινε για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα το «κεφάλαιο» Ολυμπιακός. Με δήλωσή του, δίπλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, αποχαιρέτησε με επίσημο τρόπο τους «ερυθρόλευκους», έπειτα από τρία χρόνια, με μία… παρένθεση, επιτυχημένης παρουσίας στον Πειραιά

Η αγωνία της πρώτης… επαφής

Η κοινή πορεία του Ισπανού τεχνικού με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε

στα τέλη Μαΐου του 2008, όταν έφτασε στην χώρα μας για να αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών. Η δουλειά του 44χρονου - τότε - τεχνικού, ήταν άγνωστη για τους περισσότερους στην Ελλάδα, όπως άγνωστο ήταν το νέο… περιβάλλον εργασίας για τον «Βάσκο» προπονητή, όπως άλλωστε υποστήριξε και στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του το μεσημέρι της Πέμπτης (19/4).

«Το 2008 δεν είχα ιδέα πού ερχόμουν, τις πρώτες 15 μέρες εξεπλάγην απ’ όλα όσα είδα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αναρωτιόμουν αν είχα πάρει την σωστή απόφαση και στην αρχή δεν ήξερα την απάντηση», υποστήριξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και φανέρωσε τις αγωνίες που είχε μόλις πρωτοπάτησε το πόδι του στην Αθήνα.

Οι… συστατικές επιστολές που τον ακολουθούσαν ήταν εξαιρετικές, καθώς περιλάμβαναν τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό ηγέτη της Εσπανιόλ, η οποία υπό την δική του καθοδήγηση έφτασε το 2007 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA. Ο ίδιος έσπευσε άμεσα να… επιβεβαιώσει το… προσωνύμιο που του είχε… κολλήσει στην Ισπανία αναφορικά με τον τρόπο δουλειάς του. Ο τσινγκούρι - μυρμήγκι ελληνιστί - στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ έφτασε κοντά στη διάκριση στο Europa League, η οποία σταμάτησε από την Σεντ Ετιέν του Κέβιν Μιραλάς.

Το πρώτο «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό

Η πρώτη αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο… βελούδινη όσο η τωρινή. Οι «ερυθρόλευκοι» επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη είχαν περάσει μερικούς μήνες… αγωνίας, αναφορικά με το μέλλον του Ίβηρα στο «Λιμάνι». Ως εξαιρετικός πρώην… μεσοεπιθετικός είχε αποφύγει με έξυπνες… ντρίμπλες τις ερωτήσεις του Τύπου για την επόμενη… μέρα στην καριέρα του. Τελικά, μία διαφωνία της διοίκησης με την πλευρά του προπονητή, όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, έφερε το τέλος της πρώτης θητείας του Ισπανού τεχνικού.

Η… αυτοκρατορική «σκιά» του πάνω από το «Γ. Καραϊσκάκης»

Ωστόσο, η παρουσία του στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» και κυρίως η εικόνα που παρουσίασαν οι Πειραιώτες εκείνη την περίοδο, ήταν αρκετή για να μετατρέψει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον αγαπημένο προπονητή στις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Άλλωστε, η… σκιά του Ισπανού προπονητή δέσποζε… αυτοκρατορικά πάνω από το «Γ. Καραϊσκάκης» και το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, όταν ήθελαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους, τόσο στον Τιμούρ Κετσπάγια που διαδέχθηκε τον Ίβηρα κόουτς, όσο και στον Ζίκο που ανέλαβε στα μέσα της σεζόν και στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που οδήγησε την ομάδα στα play off της Super League.

Το καλοκαίρι του 2010 θα μπορούσε να χαρακτηριστε

Keywords
Τυχαία Θέματα