Τυχερή η Ολλανδία, πάει Έντμοντον

17:26 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η μη συμμετοχή αφρικανικής ομάδας αφήνει κενή θέση, η οποία θα καλυφθεί από ευρωπαϊκή ομάδα και συγκεκριμένα την Ολλανδία, που τερμάτισε 10η στο πρόσφατο τουρνουά.

Έξι ευρωπαϊκές ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο Έντμοντον και θα δώσει τα 4 τελευταία εισιτήρια για συμμετοχή

στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως ενημέρωσε η FINA, η θέση που μένει κενή από τη μη συμμετοχή αφρικανικής ομάδας θα καλυφθεί από εκπρόσωπο της «Γηραιάς Ηπείρου» και στην περίπτωση αυτή τυχερή είναι η Ολλανδία, που τερμάτισε δέκατη στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Υπενθυμίζεται ότι στο προολυμπιακό τουρνουά θα μετάσχει και η εθνική Ελλάδας, όπως επίσης το Μαυροβούνιο, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ρουμανία. Η προσθήκη της Ολλανδίας λογικά δεν αλλάζει τα δεδομένα, αφού οι «τουλίπες» είναι ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από τις άλλες πέντε ευρωπαϊκές, οι οποίες, μαζί με την Καναδά, θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια. Αν, όμως, υπάρξει ανάλογη εξέλιξη και στις γυναίκες, τότε το έργο της εθνικής δυσκολεύει αρκετά, αφού επιλαχούσα είναι και εδώ η Ολλανδία (έκτη στο Αϊντχόφεν), που είναι η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου και βεβαίως μία ιδιαίτερα ισχυρή αντίπαλος.


Keywords
Τυχαία Θέματα