Τρεις κινήσεις, αλλά πώς να γίνουν;

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει. Πέρα απ’ τις γιορτές, τον Αϊ Βασίλη, 1η Ιανουαρίου ξεκινά και η μεταγραφική περίοδος. Σαφώς και τα όνειρα των Παναθηναϊκών δεν φτάνουν μακριά, καθώς οι πάντες γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Επίσης, είναι γνωστό πως ακόμη κι αν προχωρήσει η υπόθεση των Αράβων, δύσκολα θα προλάβουν την μεταγραφική περίοδο. Ίσως το τέλος της, αν κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Οι ανάγκες του «τριφυλλιού», όμως, υπάρχουν. Και υπάρχουν για μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, που

βρίσκεται ουσιαστικά στην κορυφή (έχει δύο θεωρητικά εύκολα ματς να δώσει), αλλά σαφώς έχει ανάγκη από κάποιες κινήσεις.

Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν να γίνουν τρεις, αν και δεν το βλέπουμε. Μεταξύ μας και η μία δύσκολη είναι… Πρώτα απ’ όλα κεντρικό αμυντικό. Εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σαριέγκι και Καντέ, δεν το έχουν το θέμα. Τουλάχιστον στο επίπεδο που όλοι θα περιμέναμε. Θα μας πείτε, τώρα περιμέναμε να το καταλάβουμε; Ε, απ’ τη στιγμή που δεν γινόταν το καλοκαίρι να αποκτηθεί παίκτης εκεί, όλοι ήλπιζαν μπας και καλυτερεύσει η κατάσταση, μέσω της ομαδικής δουλειάς. Είναι κρίμα πραγματικά πάντως, η άριστη μεσοεπιθετική εικόνα, να «χαλάει» εξ αιτίας των λαθών στην άμυνα. Επιβάλλεται λοιπόν, να αποκτηθεί παίκτης για παρτενέρ του Μπουμσόνγκ. Άλλη μία κίνηση που θα έπρεπε να γίνει (το βλέπουμε χλωμό, αλλά μακάρι να πέσουμε έξω) είναι στα χαφ. Η επιστροφή του Νίνη ξεκάθαρα δίνει λύσεις. Όμως ο Κατσουράνης με τον Ζέκα… τραβάνε μόνοι τους κουπί τόσο καιρό. Λογικό είναι κάποια στιγμή να μην βρεθούν σε καλή βραδιά, ή να τραυματιστούν, ή να μαζέψουν κάρτες. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι. Ποιος θα τους αντικαταστήσει; Ειδικά απ’ τη στιγμή που ο Καραγκούνης δεν έχει την εμπιστοσύνη του Φερέιρα κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Ένα 8αράκι λοιπόν χρειάζεται.

Και τέλος, το ίδιο ισχύει και για την επίθεση. Με τον τρόπο που αγωνίζεται το «τριφύλλι», δεν ψάχνει φορ. Θέλει όμως έναν περιφερειακό κυνηγό που να έχει την ικανότητα να αλλάζει διαρκώς θέσεις, να είναι ταχύς και με αίσθηση του γκολ. Για τα άκρα, επιστρέφει ο Χριστοδουλόπουλος. Θα έχεις λοιπόν Λέτο, Κουίνσι, Λάζαρο, Κλέιτον, Ρούντολφ. Ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας, είναι ξεκάθαρο. Χρειάζεσαι άλλον έναν.

Σαφώς και δεν περιμένει κανείς τον Μέσι, τον Τσάβι και τον Πέπε για τις θέσεις που προαναφέραμε. Όμως, τρεις επιλογές «ψαγμένες» από αυτές που μας συνηθίζει ο Φερέιρα, θα δώσουν απίστευτες λύσεις. Και κυρίως, θα «φορτώσουν» το ρόστερ, έτσι ώστε αριθμητικά να υπάρχει η δυνατότητα να βγει η σεζόν χωρίς να είμαστε με τα κομποσκοίνια στο χέρι, προσευχόμενοι να μην πάθει κάτι κάποιος παίκτης. Και είναι κρίμα επειδή μιλάμε για μπαλώματα που απλά θα ενισχύσουν μια καλή ομάδα και όχι για κινήσεις που θα περιμένει κανείς να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα