Το προσωπικό δράμα της Ντομπρίνσκα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του πεντάθλου Νατάλια Ντομπρίνσκα μίλησε για τον σύζυγό της ένα μήνα μετά τον θάνατό του, αποκαλύπτοντας όλο το δράμα που έζησε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντμίτρι Πολιάκοφ «έφυγε» από την ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο δύο εβδομάδες μετά την νίκη της Ντομπρίσνκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη επί της Βρετανίδας Τζέσικα Ενις.

Υπήρξε προπονητής της Λευκορωσίδας πρωταθλήτριας και ο άνθρωπος που την «έσπρωξε» στο παγκόσμιο ρεκόρ και την εμπνέει

πλέον ακόμη περισσότερο για το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Κι, όμως, στην απονομή δεν είπε κουβέντα για την τραγωδία που εκτυλίσσονταν στο σπίτι της. Το είχε ζητήσει ο Ντίμα, όπως λέει.

«Στο τέλος της ζωής του ο Ντίμα μου είπε 'λυπάμαι που δεν θα είμαι μαζί σου στο Λονδίνο. Στην Κωνσταντινούπολη που ζήτησε να μην μιλήσω καθόλου για την ασθένειά του γιατί δεν ήθελε να γίνει θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο και γι αυτό δεν μπορούσα καν να αφιερώσω την νίκη μου σε εκείνον, αλλά το έκανα μέσα στο μυαλό μου» θυμάται η επταθλήτρια.

Μίλησε επίσης για την επιθυμία του Ντίμα να του γυρίσει πίσω με το χρυσό. «Το ότι ήταν θανάσιμα άρρωστος ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα στην Κωνσταντινούπολη. Γνωρίζαμε ότι ήταν οι τελευταίες μέρες του και ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ήταν το τελευταίο μου υπό τις οδηγίες του. Ηταν σίγουρος πως μπορούσα να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ στο πένταθλο» λέει η 30χρονη αθλήτρια, που δέχονταν οδηγίες από τον σύζυγο και προπονητή της μέσω μηνυμάτων.

Κι ενώ η ίδια κατάφερε να χειριστεί την πίεση του θανάτου του συζύγου της, έχει αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να κάνει το ίδιο και η Τζέσικα Ένις με την πίεση του κόσμου που την θέλει ολυμπιονίκη μέσα στο Λονδίνο.

«Είναι ταλαντούχα αθλήτρια και έχει αντοχή στο να βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά έχει την ευθύνη του να αγωνιστεί μέσα στην χώρα της και ελπίζω να αντέξει την πίεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα