Το αντίο στην Εθνική ενός μεγάλου γκολτζή

Η κολώνια του κρατάει χρόνια. Αν και έχει σταματήσει από την Εθνική μας ομάδα εδώ και 23 χρόνια, ο Νίκος Αναστόπουλος παραμένει o πρώτος της σκόρερ.

Ήταν Τετάρτη 2 Νοεμβρίου του 1988 όταν ο «μουστάκιας» του ελληνικού ποδόσφαιρου έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι με την Ελλάδα με αντίπαλο τη Ρουμανία των «μεγάλων» Μπελοντέντιτσι, Λάκατους, Χάτζι και Ποπέσκου στο Βουκουρέστι, στο γήπεδο της Στεάουα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1990.

Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να έχασε, μπορεί

να μην πέτυχε ούτε γκολ (3-0 το σκορ), ωστόσο εκείνο το παιχνίδι ήταν σημαδιακό για τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο μεγάλος γκολτζής της Εθνικής μας ομάδας και ένας από τους μεγαλύτερους του ελληνικού ποδόσφαιρου, έπαιξε βασικός και για 90 λεπτά, ωστόσο αυτό έμελλε να ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος.

Ωστόσο, ο Νίκος Αναστόπουλος είπε το «αντίο» στην Εθνική μας ομάδα, όντας γεμάτος από τη μεγάλη και σπουδαία καριέρα που έκανε. Το κοντέρ... έγραψε 29 γκολ σε 75 συμμετοχές, ένα επίτευγμα που τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ήταν μέλος της Εθνικής που πήρε για πρώτη φορά μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση, στο Κύπελλο Εθνών του 1980, όπου σκόραρε και μια φορά απέναντι στην Τσεχοσλοβακία.

Keywords
Τυχαία Θέματα