Το Top 10 με μια ρακέτα (photos+videos)

10:26 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, Φέντερερ, Ναδάλ και Κβίτοβα έβαλαν το χεράκι τους να σημαδέψουν και να σημαδευτούν ανεξίτηλα από την σεζόν στο τένις, πρωταγωνιστώντας στις δέκα κορυφαίες στιγμές της χρονιάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το 2011 την καλύτερή του χρονιά με τρία Grand Slam και μάζεψε όλο το χρήμα στο τένις. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι έχει τα περισσότερα επιτεύγματα φέτος στην παγκόσμια σκηνή

Το Top 10 των… άθλων με μια ρακέτα στο χέρι είναι:

1.

Τα 12,6 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε συνολικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον έφεραν στην κορυφή της σχετικής λίστας ως τον τενίστα που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα σε μία μόνο σεζόν.

2. Το μαγικό σερί 41-0 του Τζόκοβιτς μέσα στους πρώτους πέντε μήνες της σεζόν, το οποίο ανέκοψε ο Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

{youtube}kvUC3OXUq5E{/youtube}

3. Τα τρία τρόπαια Grand Slam σε μια σεζόν, ενώ προηγουμένως είχε μόλις ένα, τρία χρόνια νωρίτερα στο Αυστραλιανό. Τα 21 από τα 23 τελευταία τρόπαια τα είχαν μοιραστεί οι Ναδάλ και Φέντερερ.

{youtube}3bosnckZ08Y{/youtube}

4. Το ασιατικό σουίνγκ του Αντι Μάρεϊ με σερί τίτλων σε Μπανγκόγκ, Σανγκάι και Τόκιο. Του χάρισε το πολυπόθητο Νο εκθρονίζοντας μάλιστα τον Φέντερερ.

{youtube}rGh6yxlgYsU{/youtube}

5. Οι 800 νίκες καριέρας των Ντανιέλ Νέστορ και Ρότζερ Φέντερερ. Ο Νέστορ το κατάφερε στο διπλό στα ημιτελικά του Μπρίσμπεϊν (με συμπαίκτη τον Μαχ Μίρνι). Ο Ελβετός έγινε ο 7ος στην ιστορία του σπορ στο τελευταίο τουρνουά της σειράς στο Παρίσι και δήλωσε: «Το 800 είναι σίγουρα ένα μεγάλο νούμερο».

{youtube}wEXMFJHyaHU{/youtube}

6. Η κατάκτηση του έκτου τίτλου ATP World Tour Finals στο Λονδίνο από τον Ελβετό τενίστα στα 30 του χρόνια τον έφερε δίπλα στους Ιβάν Λεντλ και Πιτ Σάμπρας με ισάριθμα τρόπαιο.

{youtube}7FCD-KVnRcs{/youtube}

7. Οι αδερφοί Μπομπ και Μάικ Μπράιαν κατέρριψαν το ρεκόρ του Αμερικανού Τζον Μάκενρο, παραμένοντας 271 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό.

8. Ο Ραφαέλ Ναδάλ αρκέστηκε φέτος στην βελτίωση του ρεκόρ του στο Μόντε Κάρλο με επτά τίτλους ενώ έφτασε τους έξι τίτλους στο Ρολάν Γκαρός.

{youtube}p0fKGsIqRjw{/youtube}

9. Πέτρα Κβίτοβα είναι το όνομα στις γυναίκες που έκανε την καλύτερη πορεία. Πανηγύρισε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Wimbledon και ανέβηκε 32 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και αναδείχθηκε καλύτερη τενίστρια της χρονιάς, αφότου κέρδισε και το WTA Championships

{youtube}GbhEcfsLKs4{/youtube}

10. Και… τιμής ένεκεν η Καρολίν Βοζνιάκι που από την 1η Οκτωβρίου του 2010 είναι στο Νο 1 και εκεί παρέμεινε και φέτος κλείνοντας και πάλι χωρίς τίτλο Grand Slam την σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα