Τι συνεπάγεται «κούρεμα» 60% για τους Έλληνες

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και συγκροτημένο stress test, που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ολοκληρώθηκε προ δύο εβδομάδων και αφορά 48 τράπεζες της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε αυτές στην περίπτωση haircut, που αναφέρονται ως δεδομένα για τις προβληματικές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα.

Το αποκαλύπτει σήμερα το www.newscode.gr,

με την βεβαιότητα ότι αυτό το τεστ, αποτελεί τον οδηγό για τις αποφάσεις και τις επιλογές που γίνονται τόσο στο Συμβούλιο Κορυφής της Κυριακής όσο και στο επόμενο της Τετάρτης..

Τα όρια του συστήματος

Στο stress test αυτό τα δεδομένα που τίθενται είναι απολύτως συγκεκριμένα . Ο δείκτης Tier 1, επάρκειας κεφαλαίων των τραπεζών τίθεται στο 7%, λιγότερο δηλαδή από το 9%, που ζητείται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Στο επίπεδο των Haircut οι υπολογισμοί είναι ως εξής : Ελλάδα 60% , Πορτογαλία 27%, Ιταλία 4%, Ιρλανδία 8%, Ισπανία 4%.

Κρίνοντας από την επιμονή της Γερμανίας για την ελληνική διαγραφή χρεών, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το στρατηγικό πλάνο του άξονα και ειδικά του Βερολίνου παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τα δεδομένα του συγκεκριμένου τεστ αντοχής των τραπεζών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που τέθηκαν, οι κύριες τράπεζες της ευρωζώνης θα χρειασθούν περίπου 96δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους, εφόσον έχουμε «κούρεμα» στις προβληματικές χώρες στο επίπεδο που προαναφέρεται.

Διαβάστε περισσότερα για το «Τι συνεπάγεται «κούρεμα» 60% για τους Έλληνες» στο Newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα