Θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας η Ελλάδα

Με μια λαμπρή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα συμμετείχε στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τη χώρα μας να συμμετέχει με πάντα ξεχωριστούς και αξιομνημόνευτους τρόπους και με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, ως πιστός θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας.

Ο εορτασμός αυτός γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου

σε όλο τον κόσμο, ενώ τις εκδηλώσεις στη χώρα μας διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, στέλνοντας μηνύματα υπέρ του αθλητισμού και της αλληλεγγύης.

Πολίτες κάθε ηλικίας, παιδιά, φοιτητές και αθλητές έλαβαν μέρος με μεγάλο ενθουσιασμό στην ποδηλατοδρομία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί από το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης έως την Α΄ Προβλήτα του ΟΛΘ. Στην συνέχεια, αθλητές των κωπηλατικών ομίλων της πόλης ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο τερματίζοντας και αυτοί στο ίδιο σημείο του λιμανιού.

Την έναρξη στην Ποδηλατοδρομία έκανε ο Ολυμπιονίκης Κλεάνθης Μπάργκας και το μέλος της ΕΟΕ κ. Θωμάς Τιμαμόπουλος, ενώ την έναρξη στην Κωπηλατοδρομία πραγματοποίησαν ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος με τον Πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Καρρά και το μέλος της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Βασίλη Καϊμακάμη.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Λiμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από μαθητές και αθλητές ποδηλατικών και κωπηλατικών σωματείων, το παρών έδωσαν και οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Όθωνας Μασχίδης. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Τουλίκας, το Ολυμπιακό Μουσείο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ζήνων Αθανασιάδης και το μέλος κ. Άλκης Σκλαβούνος , τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Δογάνης, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε στους διοργανωτές ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος ακούστηκε από την Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ.

Αμέσως μετά η Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κα. Ιλεάνα Κλοκώνη σήμανε την έναρξη στους αθλητές των ακαδημιών ποδηλασίας για την επίδειξη δεξιοτεχνίας που είχαν ετοιμάσει υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους Κώστα Γεωργιάδη και Κάτιας Δάκου.

Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας έκλεισε με την ξενάγηση μικρών και μεγάλων στην έκθεση Ναυταθλημάτων του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης που στεγάζεται στο κτήριο της Α΄ Προβλήτας του ΟΛΘ και θα αποτελέσει τμήμα του μελλοντικού Ναυτικού Μουσείου της πόλης.

Στον χώρο του ΟΛΘ και για μια εβδομάδα, θα υπάρχουν κάδοι για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα μοιραστούν στους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας στην Βόρεια Ελλάδα. Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή μπορεί να απευθύνεται στο κεντρικό φυλάκιο του ΟΛΘ και στο τηλέφωνο 2310/968531

Keywords
Τυχαία Θέματα