«Θα προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης»

Την οικονομική επιφάνεια και τη διάθεση του Ιβάν Σαββίδη να βοηθήσει σημαντικά φανέρωσε ο Κωνσταντίνος Αβραμίδης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και τις δραστηριότητες του ομογενή επιχειρηματία.

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ιβάν Σαββίδη, μίλησε στο «Libero 107,4» και αρχικά αναφέρθηκε στη σχέση που έχουν: «Τον Ιβάν Σαββίδη τον γνωρίζω από την Ελλάδα. Εδώ γνωριστήκαμε αλλά είμαστε από την ίδια περιοχή. Ο ίδιος είναι από το χωριό Σάντα και

εγώ είμαι από δίπλα. Έχουμε κοινές ρίζες και μιλάμε τα ποντιακά. Ο Ιβάν Σαββίδης γεννήθηκε στη Σάντα, στην περιοχή Τσάλκα, που είχε 28 ελληνικά χωριά. Μικρή Ελλάδα το είχαν ονομάσει.

Εγώ τον γνώρισα από όσα έκανε εδώ και βοήθησε τους Έλληνες, τη νεολαία και όποιος χρειαζόταν βοήθεια προσπαθούσε να τους βοηθήσει. Ειδικά το χωριό του, που έχει χτίσει μία μεγάλη εκκλησία στο Πρόχωμα. Συναντηθήκαμε εδώ, με τα ποντιακά σωματεία και μέσω αυτών, ως πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας, τον γνώρισα από εκεί. Είναι ένας καταπληκτικός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Όταν τελείωσε το σχολείο στη Ρωσία δεν ήταν και τόσο εύκολα, αλλά έφτασε εδώ που έφτασε και έγινε και βουλευτής της ρωσικής Δούμας. Δεν είναι εύκολο. Το έκανε με μεγάλο κόπο και δουλειά».

Αναφορικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τόνισε: «Αφορούν την καπνοβιομηχανία και τώρα διευρύνεται σε κάποια άλλα πράγματα. Με τον αθλητισμό ασχολείται χρόνια, όπως με τη Ροστόφ και τώρα όπως βλέπω θα ασχοληθεί και με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε μιλήσει πριν χρόνια, την πρώτη φορά που άρχισε να διεκδικεί την προεδρία. Ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, έχει τη δυνατότητα να το κάνει».

Ενώ για την οικονομική επιφάνειά του, είπε: «Είναι πολύ ισχυρός. Είναι από τους πλουσιότερους στη Ρωσία. Είναι πολλοί οι πλούσιοι στη Ρωσία και αυτός είναι σε υψηλή θέση. Εγώ πιστεύω ότι αν ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, θα προσφέρει πάρα πολλά. Το θέμα δε συνδέεται με το χρήμα. Θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων. Ο Σαββίδης είναι πολύ σκληρός στη δουλειά του και για αυτόν το λόγο νομίζω θα τα καταφέρει. Σκληρός, εννοώ ότι αυτό που λέει θα το κάνει. Άνθρωπος που σπαταλάει δε μπορεί να μαζέψει τόσα λεφτά και να γίνει πλούσιος».

Σε ερώτηση για το αν μίλησε πρόσφατα μαζί του, τόνισε: «Τελευταία δε μπόρεσα να μιλήσω, γιατί όταν ήταν εδώ εγώ ήμουν στη Γεωργία. Πιστεύω θα συναντηθούμε, αλλά δεν ξέρω αν θα έρθει σύντομα. Έχω καλές σχέσεις γιατί και οι δύο ασχολούμαστε με τον ελληνισμό».

Τέλος, για το λόγο που θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, υποστήριξε: «Ο Σαββίδης δεν είναι μόνο επιχειρηματίας. Ασχολείται με τον ελληνισμό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ως Πόντιος έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ και για αυτόν το λόγο θέλει να βοηθήσει. Διάλεξε τον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει για γνωστούς λόγους. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να έρθει και να ασχοληθεί και με την πολιτική. Θα μπορέσει να προσφέρει πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα