Θα πάει εκεί που θέλει να... ξαναπάει

Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού το ζητούμενο δεν είναι να πάνε απλώς την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (την Πέμπτη) για την 3η αγωνιστική στο ΤΟΡ-16 της Euroleague.

Το επιθυμητό είναι να... ξαναπάνε το Μάιο όταν και θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ. Μπροστά τους έχουν αρκετό δρόμο πάντως, τέσσερις αγώνες που έχουν χαρακτήρα «τελικών»,

αρκετή δουλειά να κάνουν στο γήπεδο για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και να προοδεύσουν αγωνιστικά αλλά και μιά... κακή παράδοση να προσπεράσουν: Μόνο το 2001- στο μοναδικό χαμένο του τελικό- και στη Σουπρολίγκα οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν το back to back σε φάιναλ φορ. Το 2003 (μετά το θρίαμβο της Μπολόνια) δε βρέθηκαν στη Βαρκελώνη. Το 2006, μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μόσχας δε βρέθηκαν στην Πράγα. Το 2008, μετά το 4ο ευρωπαϊκό στην Αθήνα, δεν ήταν παρόντες στη Μαδρίτη. Το 2010, μετά το 5ο ευρωπαϊκό στο Βερολίνο, δεν πέρασαν στο ραντεβού των «τεσσάρων» στο Παρίσι.

Ακόμα κι αν το ψάξουμε παλαιότερα, το 1997, μετά το πρώτο ευρωπαϊκό στο Παρίσι, δεν ήταν παρόντες στη Ρώμη.

Ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολος και σημαντικός ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με την Ούνικς. Μόνο που τώρα, με τα υπάρχοντα δεδομένα, στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται ότι με μιά δεύτερη εκτός έδρας νίκη (μετά το Μιλάνο) η πρόκριση στα πλέι οφ- το επόμενο βήμα δηλαδή- δε γίνεται να χαθεί εκτός αν αποδειχθούν ιδανικοί αυτόχειρες.

Μέσα από τα δύο ματς με τη Φενέρμπαχτσε που ακολουθούν, πρώτα εκτός και στη συνέχεια εντός, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η ουσία είναι ότι για το επόμενο 10ήμερο δεν έχουν να σκεφτούν τίποτε άλλο! Πρώτα θα παίξουν στην Πόλη και στη συνέχεια στο ΟΑΚΑ με δεδομένο ότι στην ερχόμενη αγωνιστική της Α1 οι «πράσινοι» κάνουν το ρεπό τους.

Τι είναι η Φενέρμπαχτσε; Μιά ομάδα που ελάχιστα μοιάζει μ' εκείνη που έπαιξε στην κανονική περίοδο. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την επιστροφή του (καλύτερου παίκτη της όσο βρισκόταν στην Πόλη) Σεφολόσα στο ΝΒΑ με τη λήξη του λοκ άουτ αλλά με τις τρεις «εσωτερικές μεταγραφές» των Τούρκων.

Κάτι σαν τις περιπτώσεις Τσαρτσαρή και Περπέρογλου ένα πράγμα. Η Φενέρμπαχτσε άρχισε τη σεζόν με τρεις σοβαρές ελλείψεις λόγω τραυματισμών. Ο Μιρσάντ Τουρκσάν (πρώτος ριμπάουντερ όλων των εποχών στη Euroleague) έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα στη Μιλάνο και... πρόλαβε να κατεβάσει 12 ριμπάουντ σε περίπου 21 λεπτά παρουσίας.

Ο διεθνής γκαρντ, Ενγκίν Ατσούρ, έπαιξε μόνο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με την Καντού και κόντρα στην Ούνικς στο ΤΟΡ-16, ενώ ήταν στην αποστολή αλλά δε χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο κόντρα στην Αρμάνι.

Ο Κροάτης διεθνής φόργουορντ (και ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα) Μάρκο Τόμας- είχε τραυματιστεί στο Ευρωμπάσκετ αν θυμάστε- έπαιξε στα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου (με Μπιλμπάο και Καντού) καθώς επίσης και στις δύο πρώτες υποχρεώσεις της ομάδας στο ΤΟΡ-16.

Πέραν

Keywords
Τυχαία Θέματα