«Θα δώσουμε σε κάθε παίκτη τη λύση»

Στα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργήσουν στους διεθνείς οι μαζεμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις ελέω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Super League, εστίασε ο γυμναστής της Εθνικής ομάδας, Νεκτάριος Πανταζής.

Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στο «γαλανόλευκο» συγκρότημα, φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», αναφέρθηκε στην κούραση και τους τραυματισμούς από τους οποίους κινδυνεύουν οι διεθνείς, διαβεβαιώνοντας πως το τεχνικό τιμ

θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές, ενώ το πρόγραμμα του καθενός ενόψει του Euro 2012, θα καταρτιστεί βάσει των προσωπικών αναγκών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νεκτάριου Πανταζή:

«Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογική καταπόνηση. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σαφείς ημερομηνίες. Κουράζει αυτή η αβεβαιότητα, τι να προγραμματίσεις και πότε να φορμαριστείς. Είναι ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα με προετοιμασίες τριών και τεσσάρων μηνών. Φέτος θα φανεί ποιος έκανε καλή δουλειά. Το θέμα είναι τι προστάζει η λογική. Να μην δώσεις κάποιες εντάσεις, απαιτείται μια μέση κατάσταση.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολυσύνθετο αγώνισμα. Δεν μπορείς ποτέ να πεις κάνω αυτό, κάνω τι άλλο. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις προσαρμόζεσαι. Ένας προπονητής ακολουθεί την τάδε τακτική, ο δείνα μια άλλη. Άλλοι προπονητές, παίκτες, κατηγορίες. Πρέπει να βρίσκεις τι ταιριάζει σε κάθε περίπτωση.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι τα προπονητικά τιμ είναι αρκετά σύγχρονα. Ενημερώνονται από πολλά και διαφορετικά εξειδικευμένα άτομα. Επειδή μιλάω με πολλούς, κανείς από ό,τι πληροφορούμαι δεν έχει φτάσει σε υπερβολές. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι τα αυξημένα παιχνίδια ίσως να βγουν σε καλό, αφού οι ομάδες θα βρουν ρυθμό και θα είναι συνεχώς σε εγρήγορση και να δούμε καλό θέαμα.

Για τυχόν κόπωση ή τραυματισμούς θα δούμε. Σίγουρα θα έχουν πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο κ. Σάντος είναι έμπειρος για να κρίνει ποια τακτική θα ακολουθήσουμε. Από την εμπειρία της προετοιμασίας για το Μουντιάλ, μπορώ να σας πω ότι είχαμε επαφή με τους παίκτες. Μας συμβουλεύονταν, τους δίναμε οδηγίες. Για παράδειγμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που είχαν μεγάλο κενό στο πρόγραμμά τους, είχαν προμηθευτεί DVD με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο.

Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για όλους και να τους έχουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Από τώρα θα δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις, αλλά όταν πλέον θα πλησιάζει ο καιρός να συγκεντρωθούμε θα ξέρουμε τι χρειάζεται ο καθένας, ανάλογα και με το πόσο έχει παίξει. Σε κάθε παίκτη, θα δώσουμε και την λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα