Ταρνατώρος: «Πρέπει και οι αθλητές να μας βοηθήσουν»

Για ότι αφορά το βόλεϊ και τους ανθρώπους του μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Volleyleague, Παντελής Ταρνατώρος.

Οι δηλώσεις του κ. Ταρνατώρου στην Nova, αφορούν σε όλα τα καλώς και κακώς κείμενα. Αναλυτικά:

Για τον αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία: Ήταν ένας ατυχής αγώνας. Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη και από τη γραμματεία αλλά και από τους διαιτητές. Για τη γραμματεία μάθαμε ότι η κοπέλα συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα και αυτό είναι πολύ μεγάλος λάθος της ΚΕΔ

(Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας). Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σωστό και αξιόπιστο πρωτάθλημα πρέπει η γραμματεία να αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους. Επίσης όμως δεν είδα όμως σε κανένα σημείο του αγώνα οι διαιτητές να προστατεύουν την γραμματεία. Όταν όλοι έπεσαν πάνω στην κοπέλα κανένας από τους διαιτητές δεν την προστάτευσε. Καταλαβαίνω την αντίδραση των ανθρώπων της Λαμίας για τους πόντους που είχαν χαθεί. Το να δημιουργούνται όμως εντάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δεν είναι σωστό. Οι διακοπές δεν ωφελούν τον ρυθμό των ομάδων. Χάθηκε ο ρυθμός και το θέαμα μαζί. Όσον αφορά στο θέμα του προτζέκτορα προέκυψε τελευταία στιγμή θέμα με το ηλεκτρονικό ταμπλό του γηπέδου και η χρήση του προτζέκτορα ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε εκείνη την ώρα.

Για την διαιτησία: Εγώ θα πω ότι η διαιτησία πέρσι στο αντίστοιχο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν καλύτερη. Γίνονται πολλά λάθη από τους επόπτες και αυτό δεν διευκολύνει την δουλειά των διαιτητών. Στην Ελλάδα το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι πολύ υψηλό. Θα συναντηθούμε με τους ανθρώπους της ΚΕΔ προκειμένου να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.Για την οικονομική εξυγίανση του Ολυμπιακού: Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο κ. Κουντούρης ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο βάρος το καλοκαίρι για να μπορέσει να φέρει τον Ολυμπιακό στο σωστό δρόμο. Θα σας πως μόνο ότι το καλοκαίρι οι οφειλές προς τους παίκτες είχαν φθάσει στο 1.3 εκ. Ευρώ. Αυτό το ποσό έχει διακανονιστεί κατά 90% με 95%. Το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν κλείσει όλες οι υποθέσεις του παρελθόντος.

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων: Δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας μας. Εγώ πιστεύω ότι στον αθλητισμό το γεγονός ότι βρισκόμαστε κάτω από ασφυκτική οικονομική πίεση μας έκανε καλό. Θεωρώ ότι οι παράγοντες του βόλεϊ προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα. Πιστεύω ότι θα μας πάρει μια τριετία για να ηρεμήσουν τα πράγματα και οι ομάδες να έχουν ρυθμίσεις τις οφειλές τους.

Για τον αντικαταστάτη του Πίντο: Ο Κοκκινάκης είναι ελπιδοφόρος παίκτης και τον στηρίζουμε. Ψάχνουμε για ξένο παίκτη αλλά αν δεν βρούμε κάτι το πολύ αξιόλογο δεν θα προχωρήσουμε σε μεταγραφή. Δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε για τον Βραζιλιάνο Ντέϊβινσον (πρώην παίκτη της ΕΑ Πατρών).

Για την περιφέρεια: Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας από την μέρα που ανέβηκαν στην Volleyleague έδωσαν μαθήματα και σε επίπεδο παραγόντων και σε επίπεδο προπονητών αλλά κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα