Τάιρον Κόρμπιν: «Να διδαχθούμε από τα λάθη μας»

04:02 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Τάιρον Κόρμπιν, θεωρεί πως η ομάδα του πρέπει να ξεκινήσει τη σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς από την... αρχή.

Φυσικά ο 49χρονος κόουτς δεν πιστεύει ότι θα μηδενιστούν οι δύο νίκες των «σπιρουνιών», αν και θα το ήθελε, αλλά πως αυτές πρέπει να αποτελέσουν διδάγματα για τους παίκτες του. Άλλωστε η σειρά μεταφέρεται πλέον στο Σολτ Λέικ και ο Κόρμπιν ποντάρει στο πλεονέκτημα της έδρας:

«Πρέπει να διδαχθούμε από τις δύο ήττες, να τις σβήσουμε και να αρχίσουμε από την αρχή. Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά οι αντίπαλοι έκαναν ότι έπρεπε

στο δικό τους παρκέ. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τα δύο παιχνίδι στην έδρα μας. Οι οπαδοί μας είναι τρομεροί και οι παίκτες είναι ανώτεροι στο Σολτ Λέικ, κάτι που συμβαίνει συνήθως με νεαρές ομάδες».

Από την άλλη, ο Γρεγκ Πόποβιτς σχολίασε τη θετική παρουσία του Καούχι Λέοναρντ στα πρώτα ματς της φετινής postseason: «Ο Καούχι αποτελεί τη φετινή μας έκπληξη. Ουδείς γνωρίζει πραγματικά έναν παίκτη, όταν τον επιλέγει στο ντραφτ. Ο Καούχι, όμως, έχει προσαρμοστεί ιδανικά».

Αναφορικά με την απόδοση των Τζαζ σαν σύνολο, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν στον ωκεανό»! Άλλωστε οι εκπρόσωποι του Σολτ Λέικ είχαν μόλις 34.4% στα σουτ.

Από την πλευρά του, ο Τόνι Πάρκερ πρώτα ξεκαθάρισε ότι οι Τζαζ δεν σχετίζονται με την ομάδα των Στόκτον και Μαλόουν, αλλά συμπλήρωσε: «Σίγουρα γνωρίζουμε πως είναι καλύτεροι και περισσότερο εύστοχοι στην έδρα τους. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε και να μην τους προσφέρουμε κάποια ελπίδα για πρόκριση».

Η αποστολή των Σπερς θα ταξιδέψει την Παρασκευή (04/05) και σε αυτή θα είναι ο αναπληρωματικός σέντερ, Τιάγκο Σπλίτερ, αν και δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις στον αριστερό καρπό. Η συμμετοχή του στον αγώνα, ο οποίος θα αρχίσει στις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής (06/05) θα κριθεί ανάλογα με την εξέλιξη του σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα