Τα τρία λάθη του Θοδωρή Βλάχου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος έχει υποπέσει σε τρία λάθη, πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Α1 πόλο ανδρών.

Ο «άρχοντας» του ελληνικό πόλο τα τελευταία χρόνια, Ολυμπιακός, που διεκδικεί με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα της Α1, δείχνει να χρειάζεται ηρεμία ενόψει του δεύτερου τελικού με τη Βουλιαγμένη, που είναι προγραμματισμένος στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Εξαιρετικό

ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε από το φαβορί των τελευταίων ετών, να είναι το αουτσάιντερ. Η «συνταγή» ωστόσο άρχισε να «χαλάει» μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και την ήττα από τη Βουλιαγμένη στη Βάρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ηρεμία τους και παράλληλα τη συγκέντρωσή τους στο αγωνιστικό κομμάτι, με τον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχο να φέρει ευθύνη σε αυτό.

Πρώτο λάθος, είναι η αρνητική «συμβολή» του νεαρού κόουτς στα επεισόδια που έγιναν μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού και της Χίου στο Ιωνικό κολυμβητήριο. Ο Βλάχος όχι μόνο δεν προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, όπως όφειλε μετά το τέλος του αγώνα για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος που έγινε στην Χίο, αλλά επιτέθηκε –εάν τελικά χτύπησε δεν είναι διακριτό αλλά η πρόθεσή του είναι ορατή στο βίντεο- στον πολίστα της Χίου Γιάννη Γαβαλά.

Δεύτερο λάθος του ήταν οι δηλώσεις μετά τον εμπρησμό στο πούλμαν του Ολυμπιακού. Πριν καλά καλά συλληφθούν οι δράστες, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δήλωσε πως «προσωπικά πιστεύω πως πρόκειται για αντίποινα για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο λεωφορείο της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού». Αν αναλογιστεί κανείς την «έχθρα» ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και τα τελευταία επεισόδια, ένας προπονητής είναι προτιμότερο να προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους.

Τρίτο λάθος οι σημερινές δηλώσεις για τη διαιτησία. Οι Έλληνες διαιτητές στο πόλο, είναι γεγονός πως φέτος έχουν υποπέσει σε σοβαρά λάθη. Το ίδιο όμως συνέβη και στον ημιτελικό του Κυπέλλου υπέρ του Ολυμπιακού αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν το μεγάλο ντέρμπι και το εισιτήριο στον τελικό. Μάλιστα σήμερα (23/5), η ομάδα πόλο του Πειραιά, γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα από τη Βουλιαγμένη σε ισάριθμα παιχνίδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η «ερυθρόλευκη» παρουσία στα τελευταία ντέρμπι δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Οπότε, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, σίγουρα η απάντηση δεν θα έπρεπε να είναι πως, «Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στα σφυρίγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα