Τα στημένα Σαριέγκι και ο Σπυρόπουλος

Χαίρεται κύριοι

Μπήκαμε στην καυτή εβδομάδα. Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τα δύο φιλικά της Εθνικής βρήκαμε χρόνο και πιάσαμε από νωρίς την κουβέντα για το ντέρμπι.

Την περασμένη εβδομάδα αναλύσαμε τον τρόπο που κινήθηκαν οι δύο αιώνιοι μέχρι σήμερα και ήρθε η ώρα να μπούμε πιο βαθιά στην ανάλυση του παιχνιδιού. Από τη στιγμή που έχουμε χρόνο μπροστά μας καλύτερα να ανοίξουμε τη συζήτηση σε περισσότερα άρθρα συνεχίζοντας κάθε φορά να παίρνουμε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το που μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός,

που υπερτερεί και πως μπορεί να αναδείξει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και στο επόμενο κείμενο θα κάνουμε την ίδια συζήτηση από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Δεν βγαίνουν τα μαρκαρίσματα

Μπαίνοντας για λίγο στο μυαλό του Βαλβέρδε είναι δεδομένο πως βλέποντας την άμυνα του Παναθηναϊκού να χάνει όλες τις κεφαλιές στην περιοχή από μια κοντή ομάδα όπως η ΑΕΚ θα έτριβε τα χέρια του. Σε αυτό το κομμάτι ο Ισπανός τεχνικός δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα. Η δουλειά στα στημένα έχει γίνει ήδη. Ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας ψηλά την πολύ καλή αμυντική του τετράδα έχει τον τρόπο να κλείσει τον αντίπαλο στο μισό του γηπέδου και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή παίρνοντας στημένα αλλά πολλές φορές και στη ροή του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκης εκμεταλλεύεται πως οι Έλληνες διαιτητές σφυρίζουν εύκολα το φάουλ, έχει και καλούς εκτελεστές και πολλούς παίκτες να απειλήσουν με το κεφάλι. Αν εξαιρέσουμε τον Ιμπαγάσα που συνήθως είναι ο εκτελεστής οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το δικό τους χώρο στην αντίπαλη περιοχή και να γίνουν απειλητικοί. Στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός πήρε και τα τρία του γκολ με στημένα και ο Φερέιρα σίγουρα θα πρέπει να δουλέψει πολύ ώστε η άμυνά του να αντέξει σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά αν δεν προλάβει ο Βύντρα και ο Παναθηναϊκός παίξει με ακραίους μπακ τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο τα μαρκαρίσματα δεν βγαίνουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε τον κλασικό στράικερ που θα μπορέσει να τον γυρίσει πίσω ο προπονητής του για να δώσει ύψος στην άμυνά του.

Η εύκολη λοιπόν εντολή που μπορεί να δώσει ένας προπονητής είναι να μην δίνουν φάουλ οι παίκτες του κοντά στην περιοχή τους. Στα λόγια όμως όλα είναι εύκολα και μπορείς να ζητήσεις οτιδήποτε, στο γήπεδο όμως τίποτα δεν είναι απλό. Στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός στημένα θα πάρει, παίκτες θα ανεβάσει οπότε ο Φερέιρα θα πρέπει να πείσει ποδοσφαιριστές με επιθετική νοοτροπία όπως οι Λέτο, Κουίνσι που είναι πιο δυνατοί και έχουν μεγαλύτερο όγκο από τους Σπυρόπουλο, Μαρίνο, Ζεκά να μπουν στην περιοχή τους και να πάρουν μαρκαρίσματα.

Στη μπάλα τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν είναι απίθανο γκολ από στημένο που φαίνεται πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να τα βρει ο Παναθηναϊκός. Στα χαρτιά πάντως οι ερυθρόλευκοι έχουν φανερό πλεονέκτημα στη μάχη του αέρα και δύσκολα δεν θα βρουν φάσεις αν μπορέσουν να γεμίσουν την περιοχή του Παναθηναϊκού.

Το εξαντλητικό πρέσινκ των Λέτο, Κουίνσι, Ζεκά

Keywords
Τυχαία Θέματα