Τα «πράσινα μπερέ», το +5 που έρχεται και οι τέσσερις «εργάτες» της νίκης

Το ασυμβίβαστο και ο χαρακτήρας νικητή με τον οποίο έχουν μπολιαστεί για τα καλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και το ομαδικό κλίμα που φάνηκε περίτρανα στα έξαλλα πανηγύρια μετά το γκολ του Κουίνσι, αρκούν για να περιγράψουν τους λόγους για τους οποίους το «τριφύλλι» είναι έτοιμο για την εκτόξευση στο +5! Τόσο πάει με νίκη επί του Λεβαδειακού για όσους το ξέχασαν, αλλά η διαφορά ακόμα και μεγαλύτερη να μπορούσε να γίνει, δεν δίνει

από μόνη της το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει εμπόδια στο διάβα του, αυτό είναι σίγουρο, εάν εντούτοις συνεχίζει να παρουσιάζει αυτή την εικόνα (όχι τόσο αγωνιστικά, όσο... συσπειρωτικά) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!

Τα "πράσινα μπερέ" τα φορούσε όλη η ομάδα και ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ατρόμητο πέτυχε, πρωτίστως, μία νίκη "μαγκιάς", που ήρθε να προστεθεί στον κρίκο της αλυσίδας με τα ματς απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα και τη Δόξα στο ΟΑΚΑ. Απλώς στο όνομα του κρίκου υπήρχε ο Κουίνσι αντί του Κατσουράνη ή του Κλέιτον...
Αγωνιστικά, θεωρώ ότι όλο το ματς ήταν το ανέβασμα του Σιμάο μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα και η κίνηση του Φερέιρα να τοποθετήσει μπροστά απ' τον Αφρικανό και τον Βιτόλο, τον Ζέκα αντί του Κλέιτον, περνώντας δεξιά τον Λέτο και στην κορυφή τον Τοτσέ.

Η... δόξα είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουίνσι, τον σκορερ του «χρυσού» γκολ, αλλά εκτός από τον Γκκανέζο, εντούτοις, εκτιμώ ότι οφείλω να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε τέσσερις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που υπήρξαν κατά την εκτίμησή μου οι "αφανείς εργάτες" της νίκης επί του Ατρόμητου (ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δικαιολόγησε απόλυτα γιατί θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος).

Πρώτα απ' όλους είναι ο Ορέστης Καρνέζης: το παλικάρι έχει αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση και βλέπουμε έναν άλλον τερματοφύλακα, έναν κανονικό και αξιόπιστο τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Μεγάλη δουλειά αυτό, εάν συνυπολογίσει κανείς και τι υπάρχει πίσω του (πλέον)... Στο 15', στο γυριστό του Μήτρογλου και στο 69΄στο πλασέ του Μπάλλα με το ματς στο 0-0 έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και κράτησε το μηδέν. Διευρύνοντας το σερί του δίχως να δεχτεί γκολ, σε όσα λεπτά έχει αγωνιστεί στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου!

Δεύτερος ο Βίκτορ Βιτόλο: έκανε (μακράν) το καλύτερό του ματς από την ημέρα που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Επαιξε με μυαλό, με πάθος, με αυταπάρνηση. Ηταν παντού στο γήπεδο, δεν έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις του και κάλυψε τακτικά άριστα το χώρο.

Τρίτος ο Σιμάο: Αρχικά, στο ξεκίνημα του αγώνα και με τον Κατσουράνη να μην πατάει καλά ήταν εκτός κλίματος, με αποτέλεσμα να χάσει ο Παναθηναϊκός το κέντρο από τον Ατρόμητο. Οταν όμως εκεί λίγο πριν το 30' μπήκε στο πετσί του αγώνα και έγινε ο γνωστός Σιμάο, κυριάρχησε, επιβλήθηκε και μαζί με τον Βιτόλο πήραν... παραμάζωμα τους αντιπάλους του.

Τέταρτος ο Ζέκα: άφησα τελευταίο τον Πορτογάλο, αλλά όχι έσχατο. Ο Ζέκα έχει κάνει σπουδία πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό και του αξίζουν πολλά μπράβο γιατί είν

Keywords
Τυχαία Θέματα