Τα μηνύματα του πρωταθλήματος

Θα κάνουμε ένα «διάλειμμα» σε ό,τι αφορά στην ιστορία των φάιναλ φορ που αρχίσαμε χθες- άλλωστε έχουμε μέρες ακόμα μπροστά μας- προκειμένου να ασχοληθούμε λίγο με την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Δεν πρόκειται να μείνουμε στη μάχη του τίτλου καθώς πριν αρχίσει το πρωτάθλημα γνωρίζαμε ότι για το πρωτάθλημα θα μονομαχήσουν οι δύο αιώνιοι. Το θέμα είχε να κάνει με το ποιός θα έπαιρνε το πλεονέκτημα έδρας κι αυτό πήγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά

και για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια. Τις προηγούμενες δύο φορές που είχε ο Ολυμπιακός πλεονέκτημα έδρας, ο τίτλος πήγε στον Παναθηναϊκό, όπως συμβαίνει από το 2003 και μετά αλλά κι από το 1998 με μοναδική εξαίρεση το 2002 (όταν το κατέκτησε εκείνη η σπουδαία ομάδα της ΑΕΚ).

Για τους τελικούς έχουμε καιρό, όμως, άλλωστε με τους «αιώνιους» θ' ασχοληθούμε πιό νωρίς, με το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Τι άλλο είδαμε λοιπόν στο πρωτάθλημα; Τους δύο μεγάλους της Θεσσαλονίκης να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί κι εκεί που πέρυσι μονομαχούσαν για μιά θέση στα προκριματικά της Euroleague φέτος θα παίξουν ένα γύρο στα πλέι οφ: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν ασχοληθούν με το πως θα «βγει» η επόμενη χρονιά. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά σε οικονομικό και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το στόχο... Έχω την αίσθηση ότι η παρελθοντολαγνεία εξακολουθεί να κάνει κακό και στους δύο, πολύ περισσότερο στον Άρη καθώς ακόμα δεν έχουν καταλάβει (και στον κόσμο αναφέρομαι) ότι η εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη είναι πολύ μακρινή.

Είδαμε κι ωραία πράγματα όμως...Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τρεις ομάδες από την περιφέρεια θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ και μάλιστα τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας: Τρίτος ο Κολοσσός, τέταρτο το Ρέθυμνο, έκτη η Καβάλα η οποία ουσιαστικά έκρινε και την πρώτη θέση μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού. Και οι τρείς έκαναν το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους: 16 νίκες ο Κολοσσός, 15 το Ρέθυμνο, 13 η Καβάλα. Η τέταρτη ομάδα της περιφέρειας, ο ΚΑΟΔ, επίσης έκανε την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του στην Α1 (με 9 νίκες) σώθηκε πολύ νωρίς κι έδειξε ότι έχει τις προϋποθέσεις ώστε να πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε στην 5η θέση αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε δύο βασικά πράγματα: Πρώτον, ότι πρόκειται για μιά ομάδα που είναι νοικοκυρεμένη, έχει υγεία, ο Ηλίας Λιανός αποτελεί εγγύηση και κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ για μιά αξιοσημείωτη πορεία στο Eurocup. Ας μην την υποτιμάμε αυτή τη διοργάνωση, ο Πανιώνιος μπορεί να φτιάξει μιά ομάδα ικανή να πάει μακριά... Ίσως και να είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο για το Eurocup. Οφείλω να τονίσω ακόμα ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ πίεση φέτος κι όποιος γνωρίζει τα κατατόπια της Νέας Σμύρνης μπορεί να το βεβαιώσει.

Από τις ομάδες που έμειναν εκτός πλέι οφ, ο Ίκαρος «μ

Keywords
Τυχαία Θέματα