Τα γκρουπ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Ανακοινώθηκαν σήμερα (22/11) από τη ΦΙΜΠΑ τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ ανδρών 2013.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών έχει εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία,

μέσα από την πρόκρισή της στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Στο Ευρωμπάσκετ ανδρών του 2013 έχουν προκριθεί απευθείας οι πρώτες δύο ομάδες του Ευρωμπάσκετ 2011 (Ισπανία και Γαλλία), που εξασφάλισαν και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Παρούσες στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ των ανδρών -άνευ προκριματικών αγώνων- θα είναι και οι ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό τουρνουά -μέσω της κατάταξής τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (θέσεις 3-6)-.

Δηλαδή Ρωσία, ΠΓΔΜ, Λιθουανία, Ελλάδα, καθώς και η διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ 2013 Σλοβενία, αλλά και η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, Μεγάλη Βρετανία.

Οι υπόλοιπες 31 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν τις εναπομείνασες 16 θέσεις για την τελική φάση, αφού χωριστούν σε 5 ομίλους των 5 ομάδων και έναν όμιλο των 6 ομάδων στα προκριματικά.

Οι πρώτες δύο κάθε ομίλου, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες θα προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ των ανδρών του 2013. Τα προκριματικά θα διεξαχθούν το διάστημα 15 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου 2012. Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στη Σλοβενία από τις 4-22 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Σερβία, Τουρκία, Γερμανία, Φινλανδία, Γεωργία, Κροατία
2ο ΓΚΡΟΥΠ: Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Ιταλία
3ο ΓΚΡΟΥΠ: Μαυροβούνιο, Λετονία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Σουηδία
4ο ΓΚΡΟΥΠ: Τσεχία, Εσθονία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν
5ο ΓΚΡΟΥΠ: Λευκορωσία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αλβανία, Λουξεμβούργο, Κύπρος
6ο ΓΚΡΟΥΠ: Ισλανδία

Keywords
Τυχαία Θέματα