Συνάντηση Σεβαστή - Ντιάκ

Τη στήριξη της IAAF στον ελληνικό στίβο ζήτησε από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Βασίλης Σεβαστής.

Στο περιθώριο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ και το γενικό γραμματέα, Έσαρ Γκαμπριέλ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Δημάκος, ενημέρωσαν

το Σενεγαλέζο για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αθλητές, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ντιάκ, αναγνωρίζοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της IAAF και γνωρίζοντας ότι έχει συμβάλει στο κίνημα, δεσμεύθηκε πως θα προσπαθήσει να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια που γίνεται στην ομοσπονδία.

Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε τη βοήθεια της IAAF για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου, προκειμένου είναι σε θέση να φιλοξενήσει διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα Σεβαστής και Δημάκος ζήτησαν να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών, τα έξοδα των οποίων καλύπτει η IAAF για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη.

Τέλος, η ομοσπονδία εξέφρασε την επιθυμία να λάβει από την IAAF άλλα 20 σετ του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για το πρόγραμμα Kids Athletics, όπως και ακόντια 500 γρ. τα οποία θα αρχίσουν τα χρησιμοποιούν οι αθλητές της κατηγορίας Παίδων - Κορασίδων, από το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα