Συμφωνία UEFA – Κομισιόν για το Financial Fair Play

Κανένα περιθώριο δεν θα έχουν πλέον οι ομάδες να αποφύγουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από «παραθυράκια» του νόμου μετά τη νέα συμφωνία ανάμεσα σε UEFA και Κομισιόν.

Από τη σεζόν 2013-14 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο πλάνο της UEFA για το Financial Fair Play, καθώς όλες οι ομάδες της Ευρώπης θα είναι αναγκασμένες να έχουν πλήρη ταύτιση στα έξοδα με τα έσοδα. Κεντρική αρχή του Financial Fair Play

είναι να μην υπάρχουν περισσότερα έξοδα από τα έσοδα και οδηγούνται έτσι στη χρεοκοπία και τη διάλυση αρκετοί ιστορικοί σύλλογοι.

Αυτό γιατί με τη νέα συμφωνία, όποια ομάδα θα παραβαίνει τους συγκεκριμένους όρους θα τιμωρείται βαριά από την UEFA. «Υποστηρίζουμε πλήρως τους σκοπούς της UEFA για το Financial Fair Play, καθώς είναι απαραίτητο για τους συλλόγους να έχουν μία στέρεα οικονομική βάση. Οι κανόνες της UEFA θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των συλλόγων και των ποδοσφαιριστών, όπως και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο να προσθέτει: «Ελπίζουμε κάθε λίγκα, κάθε ομοσπονδία και κάθε σύλλογος στην Ευρώπη θα εφαρμόσει τους ίδιους κανόνες και θα βεβαιωθεί πως υπάρχει πιο αυστηρός έλεγχος, γιατί είναι κρίμα να βλέπουμε ομάδες με παράδοση και ιστορία να χρεοκοπούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα