«Συγκλονισμένη η Αίγυπτος»

10:23 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η Σταματίνα Ιωαννίδου, μέλος της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, μίλησε για την τραγωδία που σημειώθηκε με απολογισμό 74 νεκρούς, στην αναμέτρηση της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί.

«Είναι συγκλονισμένος ο κόσμος. Είχαμε ευρεία ενημέρωση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ακούγονται διαρκώς περιγραφές του γεγονότος», δήλωσε η κυρία Ιωαννίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3.

Για το αν ήταν πολιτικοί οι λόγοι που οδήγησαν τις δυο πλευρές στα επεισόδια:

«Αυτή είναι μια εκτίμηση είναι όμως γεγονός πως όταν υπάρχει ένταση κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα. Είναι γεγονός πως τέτοια φαινόμενα έχουν αφορμές».

Για το αν η αστυνομία ήταν απαθής κατά την διάρκεια των επεισοδίων: «Δεν νομίζω ότι ισχύει. Εκεί ήταν πολλοί οι φανατικοί οπαδοί και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Αιφνιδιάστηκαν οι αστυνομικοί γιατί δεν περίμεναν τόσο κόσμο. Υπήρξε μεγάλο πλήθος. Η Αλ Μάσρι δεν είναι τόσο δυνατή όσο η Αλ Αχλί, και το παράδοξο είναι πως αντί να χαρούν για την νίκη της ομάδας τους, επιτέθηκαν στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας».

Τέλος, για τις ενέργειες μετά το μακελειό από πλευράς κυβέρνησης: «Από πλευράς κυβέρνησης έχουμε έκτακτες συσκέψεις από το κοινοβούλιο και της ένωσης ποδοσφαιριστών, ενώ ήδη έχει μεταβεί εκεί εισαγγελέας από το Κάιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα