Συμπληρώνεται το παζλ του Κόπα Άφρικα

Από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η 28η διοργάνωση του κυπέλλου εθνών Αφρικής, γνωστό σαν Κόπα Άφρικα.

Το Γκαμπόν και η Ισημερινή Γουινέα προκρίθηκαν αυτόματα σαν διοργανωτές στην τελική φάση. Μάλιστα, η δεύτερη θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε Κόπα Άφρικα, αλλά δεν είναι η μοναδική «παρθενική» εμφάνιση. Άλλωστε, ο Νίγηρας και η Μποτσουάνα κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους και προκρίθηκαν.

Μαλί, Γουινέα, Ζάμπια, Σενεγάλη,

Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Αγκόλα, Τυνησία και Λιβύη έχουν εξασφαλίσει επίσης την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων της Αφρικής. Μαρόκο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τανζανία και Αλγερία διεκδικούν μία ακόμα θέση, ενώ, εκτός απροόπτου το Σουδάν θα συμπληρώσει την 16άδα.

Αύριο (09/10), το Μαρόκο υποδέχεται την Τανζανία και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλγερία. Αυτή τη στιγμή, Μαρόκο και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν οκτώ βαθμούς και οι άλλες δύο εθνικές πέντε, όποτε τα πάντα θα κριθούν στους παραπάνω αγώνες.

Αξιοσημείωτες απουσίες είναι αυτές των Αιγύπτου, Νιγηρία και Καμερούν. Αυτές οι παραδοσιακές δυνάμεις της ηπείρου δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις εκπλήξεις και αποκλείστηκαν πρόωρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα