Στους Νιου Γιορκ Νικς ο Κώστας Παπανικολάου!

Όπως αναμενόταν, ο Άντονι Ντέιβις επιλέχθηκε πρώτος στο φετινό ντραφτ, αφού οι Νιου Ορλίνς Χόρνετς επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά.

Επιλογή-επιλογή

Μαζί με τον προπονητή, Τζον Καλιπάρι, εισήλθε στην αίθουσα ο Ντέιβις. Οι δύο άνδρες κατέκτησαν μαζί το φετινό Final Four. Ακολούθησε η σχετική ανακοίνωση των «σφηκών», οπότε… άστραψαν τα φλας.

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε ο Μάικλ-Κιντ Γκίλκριστ, άλλος παίκτης του Καλιπάρι στο Κεντάκι. Έτσι διαψεύστηκαν οι φημολογίες περί επιλογής του Τόμας Ρόμπινσον από τους

Σάρλοτ Μπόμπκατς.

Τρίτος ήταν ο Μπράντλεϊ Μπιλ, πρώην παίκτης της Φλόριντα. Ο 19χρονος Αμερικανός θα ξεκινήσει την καριέρα του από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς όντας ο κορυφαίος γκαρντ του ντραφτ του 2012.

Ούτε στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ρόμπινσον, αφού οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επέλεξαν τον Ντίον Ουέιτερς, που κέρδισε πολλές θέσεις τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε οι «καβς» επέλεξαν πέρσι τον Τριστάν Τόμπσον, οπότε ο Ρόμπινσον θα δημιουργούσε «συσσώρευση» στη frontline.

Τελικά οι Σακραμέντο Κινγκς πρόσθεσαν τον Ρόμπινσον στο ρόστερ τους. Ο πρώην πάουερ φόργουορντ του Κάνσας υποχώρησε αρκετά στην κατάταξη, σε σχέση με τις αρχικές ενδείξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως «χάλασαν» όλες οι φημολογούμενες ανταλλαγές για τις κορυφαίες θέσεις του ντραφτ, αν και το ΝΒΑ επιτρέπει μεταγενέστερες συμφωνίες.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επέλεξαν τον πρώτο πλέι-μέικερ του φετινού ντραφτ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νταμιάν Λίλαρντ του Ουέμπερ Στέιτ, τον οποίο «μάρκαραν» στενά οι Τορόντο Ράπτορς τις τελευταίες ημέρες.

Ο Χάρισον Μπαρνς επιλέχθηκε από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην έβδομη θέση. Ο πρώην σμολ φόργουορντ της Νορθ Καρολάινα είχε «τσεκαριστεί» από τους «πολεμιστές» και φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στο τωρινό ρόστερ.

Όπως το συνηθίζουν, οι Τορόντο Ράπτορς αιφνιδίασαν με τη δική τους κορυφαία επιλογή. Συγκεκριμένα απέκτησαν τον Τέρενς Ρος. Πρόκειται για δυναμικό γκαρντ, που προέρχεται από το κολέγιο του Ουάσινγκτον.

Στην ένατη θέση βρέθηκε ο πρώτος σέντερ του ντραφτ. Φυσικά πρόκειται για τον Αντρέ Ντράμοντ του Κονέκτικατ. Θα διεκδικήσει με τον Γκρεγκ Μονρό μία θέση στην πεντάδα των «πιστονιών».

Ο γιος του Ντοκ Ρίβερς, Όστιν, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, καθώς επιλέχθηκε από τους Χόρνετς. Φαίνεται πως ο πρώην γκαρντ του Ντιουκ προορίζεται για βασικός πλέι-μέικερ των «σφηκών». Μάλιστα ο κόουτς των Χόρνετς, Μόντι Ουίλιαμς, μιλούσε με τον πατέρα του νέου του παίκτη αρκετή ώρα, πριν ανακοινωθεί η επιλογή.

Σέντερ απέκτησαν οι Μπλέιζερς με τη δεύτερη επιλογή τους. Πρόκειται για τον Μέγιερς Λέοναρντ, που έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Ιλινόις.

Στη δωδέκατη θέση και στους Χιούστον Ρόκετς κατέληξε ο Τζέρεμι Λαμπ. Φαίνεται πως είχαν δεσμευτεί με άλλες ομάδες οι αρχικές προτεραιότητες των «ρουκετών», οπότε προσέθεσαν τον πρώην γκαρντ του Κονέκτικατ στο ρόστερ τους, ενώ υπάρχει ήδη ο Κέβιν Μάρτιν σε αυτό.

Τη… γρουσούζικη 13η θέση είχαν οι Φίνιξ Σανς και επέλεξαν πλέι-μέικερ. Συγκεκριμένα ο

Keywords
Τυχαία Θέματα