Στους «16» του Γουίμπλετον με… μυθικό Golden Set η Ζβέντοβα! (video)

00:02 1/7/2012 - Πηγή: OnSports

Χρυσό… αβγό γέννησε, όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter της, η Γιαροσλάβα Σβέντοβα, η οποία πέρασε στους «16» του Γουίμπλετον κάνοντας πραγματικότητα το μύθο του Golden Set – Στην επόμενη φάση και η Σερένα Γουίλιαμς.

Η Ρωσίδα τενίστρια που εκπροσωπεί το Καζακστάν κατέκτησε το πρώτο σετ κόντρα στη Σάρα Εράνι για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, χωρίς να χάσει πόντο (κάτι που έχει καταγραφεί μόνο μία ακόμα φορά στην ιστορία του επαγγελματικού τένις

και συγκεκριμένα στη νίκη του Μπιλ Σκάνλον επί του Μάρκος Χοσεβάρ με 6-2, 6-0 το 1983!), ενώ «παίρνοντας» και το δεύτερο με 6-4, απέκλεισε τη φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός και Νο10 στον κόσμο.

Από την πλευρά της η Σερένα Γουίλιαμς (Νο 6), αν και βρέθηκε να… κυνηγά την Κινέζα Ζενγκ Γι, μίλησε την κατάλληλη στιγμή, επικρατώντας τελικά 6-7 (5/7), 6-2, 9-7.

Η Αμερικανίδα μάλιστα, η οποία με τέσσερα τρόπαια στο Wimbledon υπολείπεται μόλις ενός της αδερφής της, Βένους που αποχαιρέτησε το τουρνουά από τον πρώτο γύρο, έκανε - σύμφωνα με το βιβλίο του Κόλινς - το δικό της ρεκόρ στα «πράσινα» γήπεδα του τουρνουά, σερβίροντας 23 άσους!

Σβέντοβα και Σερένα θα βρεθούν αντιμέτωπες στον επόμενο γύρο…

Στους υπόλοιπους αγώνες η Μιργιάνα Λούτσιτς, μετά την επικράτηση έκπληξη επί της Μπαρτολί, γνώρισε την ήττα σε δύο σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ από την παρτενέρ της Εράνι στο διπλό, Ρομπέρτα Βίντσι, η οποία στη συνέχεια του τουρνουά θα βρει απέναντί της την Αυστριακή Ταμίρα Πάστσεκ που μετά την Καρολίν Βοζνιάκι, «πέταξε» εκτός και την Βικμάιερ (2-6, 7-6, 7-5).

Νωρίτερα, η κάτοχος του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα «τσέκαρε» επίσης το εισιτήριό της για τους «16», επικρατώντας εύκολα της πολιτογραφημένης Αμερικανίδας, Βαρβάρα Λεπτσένκο 6-1, 6-0 και πλέον… βλέπει Φραντσέσκα Σκιαβόνε (επικράτησε της Ζακοπάλοβα 6-0, 6-4).

Στην επόμενη φάση πέρασε και η πρώην Νο1, Άνα Ιβάνοβιτς η οποία πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στην Αμερικανίδα Τζούλια Γκόργκες που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά (3-6, 6-3, 6-4) και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια το Νο2 του ταμπλό, Βικτόρια Αζαρένκα.

Η Λευκορωσίδα που έχει σκοπό να πάρει πίσω την… κορυφή από τη Μαρία Σαράποβα επικράτησε 2-0 (6-3, 6-3) της Σλοβάκας Γιάνα Τσεπέλοβα, η οποία είχε ξεκινήσει τις προσπάθειές της στο φετινό Γουίμπλετον από τα προκριματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα