Στογιάκοβιτς: «Σαν στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη»

19:06 2/4/2012 - Πηγή: OnSports

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, προκειμένου να δώσει το παρών στη GREEK BASKETBALL ACADEMY...

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου…

«Η GREEK BASKETBALL ACADEMY, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία της Ελλάδας, φιλοξένησε (Δευτέρα 02/04) στο κλειστό γυμναστήριο Τριανδρίας

στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του U.S. Sports Envoy Programme, αστέρες του ΝΒΑ, που αγωνίστηκαν και στην Ελλάδα. Ο PREDRAG STOJAKOVIC κι ο TRACY MURRAY, έχοντας μαζί τους μια σταρ του WNBA, την ASHLEY ROBINSON και τον σημαίνων στέλεχος του ΝΒΑ, τον Neil Meyer.

Στις δηλώσεις του, πριν ξεκινήσει η προπόνηση με τα παιδιά της Ακαδημίας (των Λάζαρου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Διαμαντίδη, Νίκου Χατζηβρέττα και Κώστα Χαραλαμπίδη), στάθηκαν στην παρουσία τους στον ελληνικό χώρο για την εφαρμογή ενός ξεχωριστού προγράμματος που μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα, απόλυτα απαραίτητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Την… τιμητική του είχε ο Πέτζα, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο οποίος δήλωσε αναλυτικά: «Πάντα όταν γυρίζω στη Θεσσαλονίκη περνάω ωραία και αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Είναι δύσκολο πάντα για έναν αθλητή όταν αποχωρεί από την ενεργό δράση. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχω τελειώσει. Είναι όλα ακόμη πολύ φρέσκα. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη πολύ πως ήταν η καριέρα μου. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την οικογένεια μου και τα παιδιά μου και η επίσκεψη μου εδώ στη GBA είναι η πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο που έχω επαφή με το μπάσκετ, με ανθρώπους του χώρου.

Πάντα έχει σημασία να έρχεσαι σε επαφή με τα παιδιά. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν τι είναι αθλητισμός. Να μάθουν κάποια σημαντικά πράγματα που κάποια στιγμή θα τους βοηθήσουν και στη ζωή τους. Να μάθουν τι σημαίνει σεβασμός, πειθαρχία και ομαδικότητα. Όλα αυτά θα τα συνηθίσουν και στη ζωή τους.

Σ' αυτά τα στοιχεία επικεντρώνομαι όταν μιλάω μαζί τους αλλά θεωρώ πολύ σημαντική εξίσου την εκπαίδευση και την μόρφωση. Τα παιδιά που προσπαθούν και δουλεύουν σκληρά μπορούν να τα καταφέρουν και στα δυο.

Δεν έχω συγκέντρωση να παρακολουθήσω ολόκληρο αγώνα. Ελάχιστα παιχνίδια έχω δει φέτος από το ΝΒΑ. Μπορεί σε λίγα χρόνια να αποκτήσω την επιθυμία και την τρέλα να ασχοληθώ με το μπάσκετ αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαλαρός. Βλέπω τον γιο μου να παίζει μπάσκετ.

Η ζωή στο εξωτερικό είναι πολύ δύσκολη και σκέφτομαι κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση. Για έναν Ευρωπαίο είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσει τη ζωή στις ΗΠΑ αν δεν υπάρχει λόγος διαμονής του εκεί. Για μένα όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε λόγος να ζω εκεί. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια και οι φίλοι μου είναι εδώ.

Έμαθα ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Είναι πολύ καλό αυτό για το ελληνικό μπάσκετ αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες. Θα ήθελα να δω στο μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός και θα ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το μπάσκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα