Στο τέλος τα σπουδαία

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η εικόνα της ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν θλιβερή, έστω και αν βρέθηκε να προηγείται στο σκορ. Στο δεύτερο όμως, η ομάδα μεταμορφώθηκε, έπαιξε για 25’ εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πήρε μια εύκολη νίκη. Πέτυχε τον στόχο της και ετοιμάζεται για όσα έρχονται. Αρκεί να κρατήσει την εικόνα με την οποία έφυγε από το γήπεδο…

Είναι γεγονός, πως στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε κάποιος να βάλει τα…κλάματα με την εικόνα της ΑΕΚ. Επειτα από τόσες ημέρες δουλειάς,

συνεχών ασκήσεων τακτικής και προσπάθεια για εύρεση αγωνιστικής ταυτότητας, εμφανίστηκε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Που έμπαζε στην άμυνα και δεν μπορούσε να δημιουργήσει στην επίθεση, που βρέθηκε να προηγείται στο σκορ εντελώς συγκυριακά και επέτρεψε στον Αστέρα να την απειλεί.

Εικόνα απογοητευτική, που ωστόσο άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Ο Κωστένογλου τόλμησε, ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Εβγαλε τον απογοητευτικό Καράμπελα και τον απόντα Μπέλεκ, μετέτρεψε τη διάταξη στο κέντρο βάζοντας τον Ρίκκα δίπλα στον Μάκο και βρήκε λύσεις. Η ΑΕΚ άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Εκλεισε τα κενά στην άμυνα, δεν επέτρεψε στον Αστέρα να κερδίζει μονομαχίες στο κέντρο, μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση.

Κατά την άποψη μου, αυτό η διπρόσωπη εικόνα της ΑΕΚ θα είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Κωστένογλου στη συνέχεια των υποχρεώσεων. Να πείσει τους παίκτες να έχουν σωστή νοοτροπία, να βρει τρόπο και διάταξη αγωνιστική, ώστε να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Στα…ηθικά διδάγματα του ματς, η παρουσία του Ρίκκα. Επειτα από τρία χρόνια – τι ειρωνεία, να έχει τελευταία συμμετοχή στις 2 Νοεμβρίου του 2008 και πάλι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, όταν και τραυματίστηκε σοβαρά – έπαιξε και πάλι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Δεν εντυπωσίασε, δεν γοήτευσε, αλλά έδειξε πως μπορεί να είναι εναλλακτική επιλογή. Σε μια θέση μάλιστα, που η ΑΕΚ πονά πολύ από το ξεκίνημα της περιόδου.

Υ.Γ.: Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία πολλών από εσάς για το θέμα των ενδιαφερόμενων χρηματοδοτών. Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω με απόλυτη ακρίβεια, είναι πως υπάρχουν τρεις υποθέσεις ανοιχτές: οι δύο από το Κατάρ για τις οποίες σας ενημέρωσα και μέσω του onsports.gr και μία τρίτη προοπτική από την Κίνα. Ενδιαφέρον υπάρχει, συζητήσεις υπήρξαν και θα υπάρξουν, προοπτική ανοίγεται εξαιρετική. Πως θα εξελιχθεί η υπόθεση δεν μπορώ να το προβλέψω. Κυρίως, επειδή ακόμα δεν είμαι διόλου βέβαιος για τη διάθεση και τις προθέσεις των νυν μετόχων της εταιρείας. Βήμα – βήμα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα