Στο σταυροδρόμι της διάκρισης

08:54 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Και οι επτά που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για το Παγκόσμιο κλειστού στίβου (9-11/03) είναι υπέροχοι, και επειδή δεν έχουν πατήσει βάθρο, είναι διψασμένοι για μετάλλιο.

Η Ελλάδα πανηγύρισε μετάλλιο τελευταία φορά το 2008 στη Βαλένθια με το ασημένιο της Πηγής Δεβετζή στο τριπλούν, συνεπώς οι επτά που βρίσκονται σήμερα στο «σταυροδρόμι ανατολής και δύσης» έχουν το δικό τους «σταυροδρόμι» να διαβούν. Στην Ντόχα το 2010 ουδείς ανέβηκε στο βάθρο, όμως κάποιοι αυτή τη φορά δεν μετέχουν ως πρωτάρηδες και έχουν ένα λόγο

παραπάνω να ψάξουν την διάκριση. Το κακό είναι ότι πρόκειται για ολυμπιακή σεζόν, άρα την ψάχνουν κι άλλοι…

Οι έμπειροι

Το βάρος πέφτει στον πολύπειρο Λούη Τσάτουμα, αλλά και στον 4ο στην Ντόχα, Κώστα Φιλιππίδη.

Ο άλτης του μήκους Λούης Τσάτουμας ήταν παρών στην τελευταία ανάκρουση του εθνικού ύμνου το 2008 Βαλένθια, ενώ το 2006 στη Μόσχα είχε κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την τέταρτη θέση και άλμα στα 8,10 μέτρα. Η πρώτη του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού ήταν το 2004 στην Βουδαπέστη. Ο αθλητής του Μεσσηνιακού προπονείται με τον Δημήτρη Βασιλικού, δεν έχει στα πόδια του 8,10 μ. αφού σε τέσσερις αγώνες φέτος έχει καλύτερο άλμα στα 8,05 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ πριν 3 εβδομάδες. Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο είναι 8,24 μ. του Ρώσου Αλεξάντερ Μένκοφ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης είχε δηλώσει στο Οnsports.gr κατά την βράβευσή του πως «είναι απρόβλεπτα τα πράγματα σε ένα τελικό αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε το καλύτερο». Στην Ντόχα είχε κάνει επίδοση 5,65μ. αλλά στο «Atakoy Athletics Arena» όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο σημείωσε το πανελλήνιο ρεκόρ με 5,75 μ. στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής που προπονείται με τον Δημήτρη Κυττέα θα έχει την ευκαιρία να μπει απευθείας στον τελικό, καθώς λόγω πρόκρισης 11 αθλητών δεν θα γίνει προκριματικός. Απόντος του κατόχου Χούκερ (Αυστραλία) με 6,01μ. φαβορί είναι ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,93 μέτρα.

Οι πρωτάρηδες

Ο Κώστας Δουβαλίδης κάνει ντεμπούτο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και μάλιστα μπαίνει στο στάδιο με πανελλήνιο ρεκόρ 7.63 στα 60. εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων κι αν θέλει τελικό ξέρει πως δεν αρκεί 7.63, γι αυτό και κυνηγά νέο πανελλήνιο. Θα χάσει την τιμή να δει τον κάτοχο Ντάιρον Ρόμπλες (Κούβα), αλλά ο Λιου Σιανγκ (Κίνα) με 7.41 φετινό ρεκόρ, ήταν πάντα φαβορί.

Η Νίκη Πανέττα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος προσγειώθηκε στα 14,47 μ., επίδοση που αν επαναλάβει στο Παγκόσμιο θα βρεθεί στον τελικό και κοντά στην πρώτες θέσεις μάλιστα. Αρα το ζητούμενο είναι να κάνει την επίδοση που ξέρει ότι έχει φέτος στα πόδια της. Το κακό είναι ότι δεν έχει την εμπειρία συμμετοχής σε παγκόσμιο κλειστού κι ας έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 32 που έχουν προκριθεί τη συμμετοχή τους. Την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 14,84 μ. έχει η νικήτρια του 2010 Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν).

Στις αποστάσεις η Ελενα Φιλάνδρα του Πανελληνίου ταξίδεψε στην Κωνστ

Keywords
Τυχαία Θέματα