Στο Ρότερνταμ Πασχαλιάτικα για πρόκριση

Την δική τους… ανάσταση, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου περιμένουν έξι Ελληνες αθλητές στην Ολλανδία.

Ο Κώστας Πούλιος (Παναθηναϊκός), ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός), ο Βασίλης Πουλιόπουλος (Φίλιππος Β.), ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) και οι Πόπη Αστροπεκάκη (Πανιώνιος) και Ντενίζ Δημάκη (Ιλισσός) μετέχουν στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ. Ο Πούλιος που

έχει ήδη το χαμηλό όριο για το Λονδίνο, από το μαραθώνιο του Βερολίνου, με χρόνο 2 ώρες 17.12, πρέπει να βελτιώσει το χρόνο του σε 2.15.00 που είναι το υψηλό όριο.

«Όλα θα κριθούν στο αποτέλεσμα. Η διαδρομή στο Ρότερνταμ είναι καλή και επιτρέπει να σημειωθούν καλές επιδόσεις. Παρόλα αυτά, θα παίξουν μεγάλο ρόλο και οι καιρικές συνθήκες. Προετοιμασία έγινε, όμως, δεν ήταν όσο καλή θα έπρεπε για το αγώνισμα του μαραθωνίου. Δυστυχώς η περίοδος δεν είναι καλή και η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θα θέλαμε» σχολιάζε ο μαραθωνοδρόμος.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ωστόσο κατεβαίνει με πρόβλημα προβληματισμού. «Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τραυματισμού στην άρθρωση της λεκάνης, ο οποίος δεν έχει ξεπεραστεί. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Παρόλα αυτά θα το κυνηγήσω. Από το πως θα πάει ο αγώνας της Κυριακής, θα εξαρτηθεί και η πορεία μου στη χρονιά. Στο μαραθώνιο δυστυχώς αν χάσεις μια ευκαιρία δεν είναι εύκολο να βρεις μια άλλη» επισημαίνει ο Ελληνας δρομέας.

Από κει και πέρα, να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 2.21.44 θέλει ο Βασίλης Πουλιόπουλος, ενώ πρώτη εμφάνιση στο αγώνισμα του μαραθωνίου θα κάνει στο Ρότερνταμ, ο Χριστόφορος Μερούσης. Στις γυναίκες, Δημάκη και Αστροπεκάκη θέλουν ένα χρόνο κάτω από 2ώρες 43.00, που είναι το χαμηλό όριο για το Λονδίνο. Στον μαραθώνιο του Μιλάνου θα τρέξει την Κυριακή του Πάσχα, ο Μιχάλης Παρμάκης (ΑΟΤ Χαλκίδας) με ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 2.18.38 από τη διοργάνωση του 2011 στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα