Στο προ Ολυμπιακό τουρνουά ο Μάρας

Η ΕΓΟ επέλεξε τον Βλάση Μάρα για να λάβει μέρος στο προ Ολυμπιακό τουρνουά αντί του Λευτέρη Κοσμίδη.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εξήγησε τους λόγους που επέλεξε τον Βλάση Μάρα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι ο Βλάσης Μάρας είναι ο αθλητής που επελέγη για να αγωνιστεί στο σύνθετο ατομικό ανδρών, στο προολυμπιακό τουρνουά ενόργανης

γυμναστικής που θα γίνει στο Λονδίνο (10-13 Ιανουαρίου).

Τη μία θέση που δικαιούται η Ελλάδα για το προολυμπιακό τουρνουά διεκδίκησαν ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Κοσμίδης, μέσα από μία σειρά δύο εσωτερικών αγώνων, ο δεύτερος εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 20/12) στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά.

Βάσει των κριτηρίων που είχαν τεθεί και βάσει των επιδόσεων των δύο πρωταθλητών στο σύνθετο ατομικό, στους συγκεκριμένους εσωτερικούς αγώνες επιλογής, η Τεχνική Επιτροπή ενόργανης γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. αποφάσισε σήμερα να δώσει το χρίσμα στον Βλάση Μάρα. Την απόφασή της επικύρωσε στην συνέχεια σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ο..

Στο προολυμπιακό τουρνουά - test event του Λονδίνου, αθλητές από 36 χώρες θα διεκδικήσουν το Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω του σύνθετου ατομικού. Όσοι τα καταφέρουν, θα πάρουν ονομαστική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα (10-13 Ιανουαρίου) θα διεξαχθεί και το προολυμπιακό της ενόργανης γυναικών, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν η Βάσω Μιλλούση και η Πασχαλίνα Μητράκου, συμμετέχοντας επίσης στο σύνθετο ατομικό. Ωστόσο, μόνο μία από τις δύο θα έχει δικαίωμα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ενόργανη γυμναστική έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία ενός εκπροσώπου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012: Ο Βασίλης Τσολακίδης εξασφάλισε αυτόματα το εισιτήριο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο δίζυγο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου στο Τόκιο».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στο προσεχές προολυμπιακό τουρνουά, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Βλάση Μάρα όσο και στο Λευτέρη Κοσμίδη, για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν το τελευταίο διάστημα και για την εικόνα που παρουσίασαν στους αγώνες επιλογής. Απέδειξαν ότι είναι δύο σπουδαίοι αθλητές, που αγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα και με πνεύμα φιλίας.

Δυστυχώς, μόνο ένας από τους δύο είχε δικαίωμα συμμετοχής στο προολυμπιακό και η Ε.Γ.Ο. όφειλε να πάρει αυτή τη δύσκολη απόφαση. Βάσει των αποτελεσμάτων στους αγώνες τεστ, επιλέξαμε τον αθλητή που προσφέρει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω του σύνθετου ατομικού. Αυτός είναι ο Βλάσης Μάρας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Λονδίνο, παράλληλα όμως συγχαίρουμε και το Λευτέρη Κοσμίδη για την εξαιρετική προσπάθειά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα