Στην τελική… ευθεία για την εκκίνηση του 49ου Ράλλυ Αιγαίου

Το Σάββατο (14/7) στις 11:00 από τον Φαληρικό Όρμο θα ξεκινήσει το 49ο Ράλλυ Αιγαίου στο οποίο παίρνουν μέρος 35 σκάφη και 350 ισιοπλόοι.

Η πρώτη… στάση του Ράλλυ είναι στα Χανιά, με τα πληρώματα να φτάνουν τα ξημερώματα της Κυριακής (15/7). Χορηγός της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η Amita Motion.

Την Πέμπτη (12/7) διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, στην οποία ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος ΠΟΙΑΘ ανέφερε:

«Φέτος μετέχουν περισσότερα σκάφη από πέρυσι και είναι συγκινητικό γιατί παρά τις δύσκολες ημέρες οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας ανταποκρίνονται και τιμούν το Ράλλυ . Είναι ηρωική η προσπάθειά του και συγκινητική αφού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Δυστυχώς θα έχουμε μόλις μια διεθνή συμμετοχή φέτος, από την Αυστρία, αφού ο αντίκτυπος της χώρας μας στο εξωτερικό είναι κακός. Πιστεύω αυτή η αξιοπιστία να αποκατασταθεί και του χρόνου που θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια του Ράλλυ η συμμετοχή μας να είναι πολύ μεγαλύτερη. Θα τρέξουμε και μια καμπάνια από το φθινόπωρο προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης του σκάφους «Κορμοράνος ΙΙ», Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, υποστήριξε: «Τόσο οι τοπικές αρχές όσο και ο ιστιοπλοϊκός κόσμος της Κρήτης θα υποδεχθεί με μεγάλη χαρά το Ράλλυ Αιγαίου. Έχουμε οργανώσει τρεις εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες που είναι όλες αφιερωμένες στην ιστιοπλοΐα τη θάλασσα και την διοργάνωση. Ταυτόχρονα έχουμε φροντίσει με το Λιμεναρχείο αλλά και το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο να κάνουμε όσο ποιο εύκολο γίνεται τον ελλιμενισμό τον σκαφών. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάρω και φέτος μέρος στον ιστορικό αγώνα».

Τέλος, ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης που έχει κερδίσει τρεις φορές το Ράλλυ Αιγαίου (το 2008, το 2009 και το 2011), τόνισε: «Πραγματικά το φετινό Ράλλυ έχει ένα πρωτότυπο σχεδιασμό που θα φέρει πολλές ανατροπές στα αποτελέσματα και θα έχουμε εκπλήξεις. Πιστεύω θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό Ράλλυ των τελευταίων ετών και ελπίζω να είμαι και πάλι στο βάθρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΟΙΑΘ που μας δίνει και φέτος τη δυνατότητα να αγωνιστούμε αλλά και τον χορηγό μου την AMITA MOTION. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να ακολουθήσουμε το αθλητικό παράδειγμα. Να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα