Στην ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα

Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου δεν το βάζουν κάτω και παλεύουν να βρεθούν ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου και αν καταφέρουν ακόμα και στην Super League.

Την Παρασκευή (11/5) στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και της Καβάλας των δύο ομάδων

που πέρυσι υποβιβάστηκαν, από τα δικαιοδοτικά όργανα, στη Δ’ Εθνική με ορισμένα από τα μέλη του ΔΣ να εκπλήσσονται, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους. «Δεν γνώριζαν το θέμα που επανέφεραν οι δύο ομάδες»!

Από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης, το μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γ. Μουλάς, αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, Δ. Παναγιωτόπουλος. Επίσης μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκας.

Τα μέλη του ΔΣ ήταν αρνητικά και μάλιστα όταν εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Καβάλας του είπαν. «Τι θες εδώ; Εσύ είσαι στη Δ' Εθνική».

Σε δηλώσεις του στο «Sport Fm Μαγνησίας» ο Γ. Μουλάς δεν εμφανίστηκε και τόσο αισιόδοξος για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει ο ίδιος να φουσκώνει τα μυαλά του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνει τη στάση της ΕΠΟ γενικότερα ως αρνητική και πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως δεν πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βολιώτη παράγοντα, ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ έδειξαν να φοβούνται ιδιαίτερα την απειλή προσφυγής στη FIFA και την UEFA. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ΕΠΟ δεν επιθυμεί να «μπλέξει» με τα διεθνή όργανα.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ. Πιλάβιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα εξετάσει το αίτημα των δύο συλλόγων σε προσεχές διοικητικό συμβούλιο (θα γίνουν πιθανότατα ακόμα δύο μέχρι τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2/6). Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τους νομικούς να του παραδώσουν γραπτά τα ερωτήματα τους, ώστε να λάβουν και γραπτές απαντήσεις.

Εξάλλου το ΔΣ, που ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί και το Σάββατο αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, είχε ως μοναδικό του θέμα τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου.

Οι Ενώσεις και η Σούπερ Λίγκα είχαν στείλει τις προτάσεις τους, όπως και τα μέλη του ΔΣ και της ΚΕΔ. Μάλιστα σε μία εξ αυτών εισηγήθηκε ο Κύρος Βασάρας να αρθεί το κώλυμα που υπάρχει σε συγγενείς των εν ενεργεία διαιτητών, όπου δεν μπορούν να είναι παρατηρητές στην ίδια κατηγορία. Τελικά απορρίφθηκε από τα μέλη του συμβουλίου. Τέλος η ΕΠΟ έστειλε στην FIFA τετραετές σχέδιο για τη διαιτησία που θα το επεξεργαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα