Στην Ελλάδα ο Μπρούνο Γκράντι

22:33 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), δρ. Μπρούνο Γκράντι, στο περιθώριο της παρουσίας του στην Αρχαία Ολυμπία για την αυριανή (Πέμπτη 10/05) τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Μπρούνο Γκράντι αφίχθη στην Ελλάδα νωρίτερα από άλλους ομολόγους του, ανταποκρινόμενος

σε αίτημα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να έχει μία σειρά συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με τα στελέχη της Ομοσπονδίας, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Κατά την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην Αθήνα, ο επικεφαλής της FIG είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, στην οποία εξετάστηκαν πολλά θέματα για την επικαιρότητα και τις προοπτικές του αθλήματος. Παράλληλα, έκανε σαφές ότι μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του Μαΐου, η FIG θα στείλει στην Ελλάδα το υπόλοιπο 50% του σετ οργάνων που είχε δεσμευτεί να προσφέρει στην Ε.Γ.Ο..
Χθες, Τρίτη (08/05), ο δρ. Γκράντι και ο κ. Βασιλειάδης παρευρέθηκαν στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποίησαν μία παρουσίαση στους φοιτητές που ακολουθούν την ειδικότητα της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής, συνοδευόμενοι από τους επίκουρους καθηγητές ενόργανης, Γιώργο Ντάλλα και ρυθμικής, Δέσποινα Τσοπάνη, καθώς και από τη διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ και μέλος του δ.σ. της Ε.Γ.Ο. και του Συμβουλίου της FIG, Ελένη Μιχοπούλου.

Κατά την παρουσίαση, έγινε μία εκτενής συζήτηση με τους διδάσκοντες και τους φοιτητές για τις προκλήσεις ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου, τις τροποποιήσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στους κανονισμούς και γενικότερα για τη μελλοντική κατεύθυνση του αθλήματος.

Επιπλέον, ο δρ. Μπρούνο Γκράντι επισκέφθηκε στην Αθήνα ερευνητικό κέντρο, όπου μία ομάδα ειδικών επιστημόνων διεξήγαγε έρευνα βιομετρίας για το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, σε συνεργασίας με την Ε.Γ.Ο. και τη FIG. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα κοινοποιηθούν προσεχώς.

Το βράδυ της Τρίτης (08/05), ο επικεφαλής της FIG δείπνησε με το προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρόντος και του κ. Βασιλειάδη με την ιδιότητα του β’ αντιπροέδρου της Ε.Ο.Ε., ενώ το πρωί της Τετάρτης (09/05) αναχώρησαν για την Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου αύριο (Πέμπτη 10/05) στις 11:30 θα γίνει η τελετή Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα