Στη φυλακή χωρίς αναστολή…

Στη φυλακή θα οδηγούνται όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε επεισόδια και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης, αφού δεν θα τους δίνεται αναστολή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο άρθρο 3 για την ποινική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, σε περίπτωση που οι δράστες είναι υπότροποι ή κρίνονται επικίνδυνοι για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα και περιουσία τρίτων ή την ομαλή διεξαγγωγή αγώνων, δεν θα έχουν το δικαίωμα εξαγοράς της ποινής τους ή αναστολής και θα φυλακίζονται σύμφωνα

με την όποια ποινή τους επιβάλλεται από το δικαστήριο.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο άρθρο 3

Ποινική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 41ΣΤ του ν.2725/1999, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν. 3262/2004 (Α΄ 173), αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 του ν. 3472/2006 (Α΄ 135) και τροποποιήθηκε με τη παράγραφο 1 του άρθρου 34 του ν. 3773/2009 (Α΄ 120), αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Η ποινή για τις πιο πάνω πράξεις δεν αναστέλλεται ούτε μετατρέπεται σε περίπτωση που:

(α) Ο δράστης κατά την τέλεση των πιο πάνω πράξεων χρησιμοποίησε όπλο ή κάθε άλλου είδους μέσο, ικανό και πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων ή

(β) Από τη βαρύτητα της πράξης, τις περιστάσεις τέλεσής της, από τα αίτια που ώθησαν τον δράστη σε αυτήν και την προσωπικότητά του προκύπτει αντικοινωνικότητα αυτού και σταθερή ροπή του σε διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον. Σε περίπτωση καταδίκης για τις πράξεις των παραγράφων 1, 2, 4 και 5, δεν επιτρέπεται η μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική και δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής όταν:

(α) Ο δράστης είναι υπότροπος ή τελεί κατά συνήθεια τις πιο πάνω πράξεις ή

(β) Ο δράστης κρίνεται από τις περιστάσεις τέλεσης ως ιδιαιτέρως επικίνδυνος για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα ή την περιουσία τρίτων ή την ομαλή εκτέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων.

2. Η παράγραφος 7 του άρθρου 41ΣΤ του ν.2725/1999, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του ν. 3708/2008 (Α΄ 210), αντικαθίσταται ως εξής:

«7α) Σε περίπτωση καταδίκης για πράξεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 έως 4, το δικαστήριο επιβάλλει υποχρεωτικά και για χρονικό διάστημα δύο έως πέντε ετών στο δράστη απαγόρευση προσέλευσης και παρακολούθησης όλων των αθλητικών εκδηλώσεων, αδιακρίτως αθλήματος, ακόμη και εκείνων που διεξάγονται εκτός της ελληνικής επικράτειας, στις οποίες μετέχει ομάδα, σε αγώνα της οποίας ή με αφορμή αγώνα της οποίας, τελέσθηκε η αξιόποινη πράξη. Το δικαστήριο μπορεί, επίσης, να απαγορεύσει την προσέλευση και παρακολούθηση και οποιασδήποτε άλλης αθλητικής εκδήλωσης, αν από τις περιστάσεις και με βάση την προσωπικότητα του δράστη κρίνει ότι αυτός είναι επικίνδυνος για την ομαλή τέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων. Για την εκτέλεση της παρεπόμενης ποινής το δικαστήριο διατάσσει το δράστη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τ

Keywords
Τυχαία Θέματα