Στα άκρα ΕΟΠΕ – ΟΔΒΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΟΠΕ προς την ομοσπονδία διαιτητών.

Μεγαλώνει η κόντρα της ΕΟΠΕ με την ομοσπονδία διαιτητών, με αφορμή την απόφαση της τελευταίας να προχωρήσει σε αναβολές αγώνες σε τοπικά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΟΠΕ κατηγορεί την ΟΔΒΕ για αθέτηση της συμφωνίας των δύο πλευρών και για ενδο-διαιτητικά

παιχνίδια.
Η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ καταδικάζει ομόφωνα την απαράδεκτη στάση της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδας, η οποία με αποκλειστικά δική της ευθύνη, οδήγησε στην αναβολή αγώνων, κυρίως τοπικών και αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, σε κάποιες Ενώσεις της χώρας.

Η ΕΟΠΕ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου κατέβαλλε κάθε δυνατή, στις παρούσες συνθήκες, προσπάθεια, και κατάφερε αφενός μεν να εξοφλήσει στους διαιτητές σε όλη την Ελλάδα όλα τα οφειλόμενα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 (πλην του Κυπέλλου και των πανελληνίων αναπτυξιακών), αφετέρου σε συνεργασία με τα Σωματεία, τα οποία ανέλαβαν το δυσβάστακτο βάρος, να εξασφαλίσει ότι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα καταβάλλονται οι αμοιβές της διαιτησίας αμέσως και πριν την διεξαγωγή των αγώνων, σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ και σε όλα τα πρωταθλήματα κατηγοριών των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.

Επίσης η ΕΟΠΕ πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, συμφώνησε με την ηγεσία της ΟΔΒΕ, στις νέες τιμές των αμοιβών της διαιτησίας και των μετακινήσεων. Οι εκπρόσωποι της ΟΔΒΕ δεν αντέδρασαν όταν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΟΠΕ ενημερώθηκαν ότι οι αμοιβές των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα καταβάλλονται αμέσως μόλις δοθούν τα υπόλοιπα χρήματα του προϋπολογισμού του 2011 που οφείλονται από την ΓΓΑ. Περαιτέρω οι Ενώσεις της ΕΟΠΕ, τουλάχιστον οι περισσότερες, συμφώνησαν με τους αντίστοιχους Συνδέσμους Διαιτητών, σε ειδικές τοπικές ρυθμίσεις για την καλύτερη εφαρμογή των συμφωνημένων.

Όμως η ΟΔΒΕ αφενός μη σεβόμενη τη συμφωνία που έκανε με την ΕΟΠΕ και αφετέρου προβάλλοντας διάφορες ανυπόστατες και αναληθείς δικαιολογίες και προφάσεις, αποφάσισε τη μη συμμετοχή των διαιτητών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από 10-12-2011, καθώς και τη μη συμμετοχή των διαιτητών σε αγώνες άνω των 25 χλμ αν δεν τους προκαταβάλλονται εκτός από την αμοιβή της διαιτησίας, τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής (!!!!!) και διατροφής (!!!!!!).
Η στάση αυτή της ΟΔΒΕ υιοθετήθηκε από μια πολύ μικρή μερίδα Συνδέσμων Διαιτητών, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα Πρωταθλήματα σε ορισμένες Ενώσεις. Η ΕΟΠΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα Σωματεία προσπάθησε και κατάφερε να μην αναβληθεί κανένας προγραμματισμένος αγώνας Εθνικών κατηγοριών που είχε μετακίνηση Σωματείου.

Η ΕΟΠΕ καταγγέλλει στο φίλαθλο κόσμο του βόλεϊ, στα σωματεία, στους αθλητές και στους γονείς τους, την απαράδεκτη αυτή στάση της ηγεσίας της ΟΔΒΕ και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί κανενός είδους εκβιασμό ούτε θα ανεχθεί πλέον να γίνουν σε βάρος των σωματείων, των Ενώσεω

Keywords
Τυχαία Θέματα