Σμιθ: «Νιώθεις την περηφάνια στον Παναθηναϊκό»

Η μεταγραφή του Στίβεν Σμιθ στον Παναθηναϊκό, την κορυφαία ομάδα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν ήταν κάτι που μπορούσε καν να φανταστεί!

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε Κολοσσό Ρόδου και Πανελλήνιο, κατάφερε να ξεπεράσει τον προ διετίας σοβαρό τραυματισμό του και να εξασφαλίσει θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης, όπου μπορεί πλέον να αισθάνεται άνετος, εξαιτίας των συμπαικτών του. Ο Στίβεν Σμιθ παραχώρησε συνέντευξη στο «Match Program» της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού

με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν προτιμάει την Αθήνα ή τη Ρόδο: «Αθήνα γιατί έχει… buffalo wings! Η Ρόδος είναι σίγουρα πιο μικρή και ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν στην Ευρώπη, ενώ η αγωνιστική περίοδος είχε ήδη αρχίσει. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και στη Ρόδο, αλλά και αργότερα στην Αθήνα».

Για τον τραυματισμό του: «Αν κάποιος πιστεύει ότι όταν τραυματίζεσαι, ε, απλά ξεκουράζεσαι, τότε ναι, ξεκουράστηκα πολύ! Ήταν μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 11 μήνες. Χρειάστηκε να αφήσω μια ομάδα και μία πόλη όπου ήμουν πολύ καλά, να επιστρέψω στις ΗΠΑ, να υποβληθώ σε επέμβαση και μετά να αρχίσω μια μακρά διαδικασία αποθεραπείας. Έκανα ό,τι ακριβώς έλεγαν οι γιατροί. Το να σκεφτώ κάτι αρνητικό δεν υπήρχε στο… πλάνο, γιατί ήδη είχα περάσει το χειρότερο στην περίπτωση. Εστίασα σε αυτό που είχα μπροστά μου. Η θετική σκέψη με βοήθησε περισσότερο, το ότι είχα καλούς γιατρούς, αλλά και την οικογένειά μου και φίλους που με βοήθησαν πολύ, με ενθάρρυναν σε κάθε βήμα».

Για την επιστροφή του στη χώρα μας και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι ήθελα να επιστρέψω. Ήθελα να παίξω. Ήξερα ότι θα βρω δουλειά κάπου. Το να έρθω στην πραγματικά κορυφαία ομάδα δεν ήταν κάτι που περίμενα ή καλύτερα που σκεφτόμουν τότε. Δουλεύεις και πετυχαίνεις αυτά που θες. Το μυαλό μου είχε απλά εστιάσει στο να είμαι έτοιμος να παίξω. Γιατί αγαπώ να παίζω μπάσκετ. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν. Δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό, παίζω για την καλύτερη ομάδα! Οπότε είμαι απλά χαρούμενος… Χαρούμενος… Δεν υπάρχει άλλη λέξη…».

Για την προ τριετίας δήλωσή του για την άμυνα και το πόσο σημαντική είναι: «Όταν έπαιζα στο κολέγιο σκόραρα πολύ. Αλλά αυτό που πάντα ήθελα ήταν να παίζω το παιχνίδι. Να είμαι κομμάτι της ομάδας. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω, αλλά αν μπεις στο παιχνίδι με αυτό στο μυαλό δεν έχεις τύχη. Αν σκέφτεσαι θα μπω και θα βάλω 20 πόντους, το πιθανότερο είναι να βάλεις… 2. Αν το αφήσεις όμως, αν αφήσεις το παιχνίδι να σε οδηγήσει και να έρθει σε εσένα, όλα μπορεί να γίνουν. Δεν χρειάζεται να πιέζεις τα πράγματα. Η ομάδα τα κάνει όλα πιο εύκολα. Και στο κολέγιο, όταν άρχισα να σκοράρω είδα κάθε είδους άμυνες. Νταμπλ τιμ, ζώνες, παγίδες.. Ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι έμαθα να κάνω άλλα πράγματα. Να πασάρω

Keywords
Τυχαία Θέματα