Σισκάουσκας, Πέτζα... θα μας λείψετε! (photos+videos)

14:03 1/7/2012 - Πηγή: OnSports

Αυτή δεν ήταν η τελευταία χρονιά στην καριέρα μόνο των Ραμούνας Σισκάουσκας και Πέτζα Στογιάκοβιτς που αποσύρθηκαν και κάνουν φτωχότερο το μπάσκετ. Υπήρχαν και άλλες τόσο αναμενόμενες, όσο και απρόσμενες αποχωρήσεις.

Παίκτες που πρόσφεραν πολλά. Άλλοι στο υψηλότερο, άλλοι σε πιο χαμηλό επίπεδο. Πλέον, ο στιγμές τους μέσα στα παρκέ θα μείνουν στη μνήμη των θαυμαστών τους, καθώς δεν θα υπάρξουν άλλες. Και φυσικά στα video και τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Για να δούμε,

όμως, σε ποιούς αναφερόμαστε;

Κάποιοι έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, κάποιοι όχι. Για πολλούς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ενώ μεμονομένες περιπτώσεις αναγκάστηκαν πρόωρα να πουν αντίο στο μπάσκετ εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Οι γνωστοί

Ραμούνας Σισκάουσκας: Από το 2006/07, όταν κατέκτησε το Triple Crown με τον Παναθηναϊκό, ο 33χρονος Λιθουανός φόργουορντ εκτόξευσε την καριέρα του. Ακολούθησαν πέντε σπουδαίες σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδα που έμελε να είναι η τελευταία στην σπουδαία πορεία του στο μπάσκετ.

{youtube}_Dn97JNV31k{/youtube}

Πέτζα Στογιάκοβιτς: Μετρούσε 13 χρόνια στο ΝΒΑ, όπου συνολικά είχε 17 πόντους κατά μέσο όρο και 40% ποσοστό ευστοχίας στη τρίποντα. Ο Σέρβος φόργουορντ που τα πρώτα του μεγάλα βήματα στο μπάσκετ τα έκανε στον ΠΑΟΚ, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί στα 34 του, όντας κάτοχος του δακτυλιδιού με τους Ντάλας Μάβερικς (2011). Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τους πολλούς τραυματισμούς που τον βρήκαν.

«Όταν αρχίζεις να ανταγωνίζεται περισσότερο το σώμα σου, από το να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι, τότε αυτό είναι σημάδι αφύπνισης», ήταν τα λόγια του Πέτζα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του. Στο μαγικό κόσμο της άλλης πλευράς του Ατλαντικού φόρεσε τη φανέλα των Κινγκς, Πέισερς, Χόρνετς, Ράπτορς και Μάβερικς, ενώ συμμετείχε και τρεις φορές σε All Star Game, όπου το 2002 και το 2003 κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων.

{youtube}I--LFXAM5xs{/youtube}

Ινιάκι Ντε Μιγκέλ: Η μόνη φορά που ο 39χρονος Ισπανός σέντερ αγωνίστηκε εκτός Ισπανίας ήταν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό την τετραετία 1999/03. Τη φετινή σεζόν την πέρασε εκτελώντας χρέη παίκτη-προπονητή στη Λας Ρόσας, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Υπήρξε και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα και των Εστουδιάντες, Αλικάντε, Ουνικάχα Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης και Καχασόλ.

Βλάντο Στσεπάνοβιτς: Ένας από τους καλύτερους παίκτες της «πλάβι» σχολής, αποχώρησε σε ηλικία 36 ετών. Ο Μαυροβούνιος σουτέρ έπαιξε και στην Ελλάδα για λογαριασμό των Παναθηναϊκού (2004/06), ΠΑΟΚ (2006/07) και Πανελληνίου (2011). Έχει αγωνιστεί επίσης με επιτυχία σε Μπούντουτσνοστ, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν, Φορτιτούντο Μπολόνια, Γρανάδα και Μούρθια.

Φέτος δεν ήταν σε κάποιον σύλλογο και τελευταία του παρουσία στα παρκέ ήταν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με την εθνική του ομάδα. Κατέκτησε τίτλους τόσο σε συλλογικό (πρωτάθλημα Ελλάδας το 2005 και το 2006), όσο και σε εθνικό επίπεδο (Μουντομπάσκετ 1998 και Ευρωμ

Keywords
Τυχαία Θέματα