Σε αργία τέθηκε ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής

Σε αργία τέθηκε ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας,Βολόντιμιρ Γκερασένκο, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε δημοσιογράφο του BBC.

Η συγκεκριμένη πηγή μετέδωσε ότι ο Βολόντιμιρ Γκερασένκο πρόσφερε 100 εισιτήρια

σε δημοσιογράφο, ο οποίος παρίστανε ότι πουλούσε εισιτήρια στη «μαύρη αγορά», και του είπε ότι ήθελε να πληρωθεί με μετρητά. Ώρες μετά τη μετάδοση του θέματος από το BBC, ο Γκερασένκο τέθηκε σε αργία από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας και Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα.

«Τον έθεσα σε αργία και το πρωί θα ορίσω μία ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει το θέμα» τόνισε ο «τσάρος των αιθέρων» από το Κεμπέκ του Καναδά, όπου μετείχε σε συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει σήμερα στην Ουκρανία, προκειμένου να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση: «Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Πρέπει να δράσω άμεσα, πρέπει να είμαι εκεί. Για μας είναι μία πραγματικά δυσάρεστη κατάσταση, ειδικά για μένα ως πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής» συμπλήρωσε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ.

Επίσης, ο Μπούμπκα, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ από το 2008, ανέφερε τις ενέργειες του συμπατριώτη του στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η ουκρανική ομάδα επρόκειτο να λάβει 2.900 εισιτήρια για τους Αγώνες του Λονδίνου και ο πρόεδρος της οργανωτικής, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε: «Παίρνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά. Ο χειρισμός των πωλήσεων των εισιτηρίων είναι ουσιώδης για την επιτυχία των Αγώνων. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ταχεία αντίδραση από τον Σεργκέι Μπούμπκα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μη εγκεκριμένη πώληση εισιτηρίων στη Βρετανία είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο, που φτάνει μέχρι και τις 20.000 λίρες (25.000 ευρώ). Όταν τέθηκε αντιμέτωπος με την κάμερα, ο Γκερασένκο διέψευσε ότι έκανε κάτι παράνομο, λέγοντας ότι ποτέ δεν σχεδίαζε να πουλήσει τα εισιτήρια στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα:

Λονδίνο 2012: Ουκρανός αξιωματούχος με εισιτήρια στη «μαύρη» αγορά!

Keywords
Τυχαία Θέματα