Σάντος: «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει στα ίσια κάθε αντίπαλο»

Την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής μας ομάδας φανέρωσε για ακόμη μια φορά ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έθεσε ως στόχο ενόψει Euro την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

-Ποια ήταν τα δυνατά σημεία της ομάδας κατά την προκριματική φάση; Από

ποια χαρακτηριστικά της ομάδας μείνατε ευχαριστημένος;

«Καταρχήν, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας και μάλιστα αήττητοι. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, καθώς ο όμιλός μας αποτελούταν από πολλές δυνατές ομάδες. Πέρα από αυτό, στέκομαι πολύ στην ποιότητα των παικτών. Στη θέληση, στην αφοσίωση και στην αγάπη που οι Έλληνες παίκτες βγάζουν στο παιχνίδι τους. Οι Έλληνες επιδεικνύουν τεράστιο πάθος, όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους. Έχουν χτίσει μια δεμένη σχέση μεταξύ τους. Αυτή η ομαδικότητα είναι που κατά τη γνώμη μου οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία και στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο».

-Μέχρι το εναρκτήριο ματς με την Πολωνία, ποιον τομέα θέλετε να δουλέψετε και να βελτιώσετε στην ομάδα σας;

«Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους, υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η ομάδα μπορεί να εμφανιστεί καλύτερη. Κι όταν λέω κανονικές συνθήκες, εννοώ πως αν οι συγκεκριμένοι παίκτες ανήκαν σε ένα σύλλογο θα είχαν σίγουρα καλύτερη απόδοση. Αν είχαν την ευκαιρία να προπονούνταν καθημερινά για διάστημα μερικών μηνών είμαι βέβαιος πως θα κατάφερναν περισσότερα πράγματα. Αυτό δεν είναι εφικτό στο επίπεδο μιας Εθνικής Ομάδας.

Το να είσαι ομοσπονδιακός προπονητής έχει το πλεονέκτημα του ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες παίκτες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να δουλεύεις μαζί τους σε καθημερινή βάση. Και, κατά τη γνώμη μου, η αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας αντικατοπτρίζει όλα όσα δουλεύεις στην προπόνηση. Έτσι, λοιπόν, έχω αρκετές προσδοκίες από τις τρεις βδομάδες προετοιμασίας που έχουμε στη διάθεσή μας.

Κυρίως, πρέπει να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας και στην ικανότητα επανάκτησης της μπάλας. Η ομάδα είναι πολύ καλή σε πολλά επίπεδα, αλλά, αντικειμενικά, αυτοί είναι οι δύο τομείς πάνω στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε».

-Τι έχετε αλλάξει στην ομάδα από την εποχή του Ρεχάγκελ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Όταν μιλάς για διαφορές ή για ομοιότητες, πάντα κάνεις μια σύγκριση. Προσωπικά, νομίζω πως ο κ. Ρεχάγκελ έκανε σπουδαία δουλειά. Ή μάλλον όχι, δεν το νομίζω απλώς, γνωρίζω πως όντως έκανε σπουδαία δουλειά εδώ στην Ελλάδα, η οποία άρχισε με τον πιο φανταστικό τρόπο, δηλαδή την κατάκτηση του EURO 2004, στην Πορτογαλία. Είναι αλήθεια πως η ομάδα δεν προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, αλλά συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του κ. Ρεχάγκελ.

Οι προπονητές έχουν πάντα μια δι

Keywords
Τυχαία Θέματα