Σάντος: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

14:52 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Για τους λόγους που επέλεξε να παραμείνει στο πάγκο της Εθνικής, τα κριτήρια επιλογής των ποδοσφαιριστών και φυσικά του στόχους της «γαλανόλευκης» στο Euro, μίλησε ο Φερνάντο Σάντος σε διαδικτυακή συνομιλία που είχε με Έλληνες φιλάθλους.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε, στην ιστοσελίδα της Nova, σε απαντήσεις Ελλήνων φιλάθλων. Μεταξύ άλλων είπε:

-Για τους στόχους της Εθνικής στο EURO:

«Να εκπροσωπήσουμε

επάξια την Ελλάδα. Κι αυτό για να το κάνουμε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να δώσουμε το μάξιμουμ ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν αυτό να γίνει».

-Για το ενδεχόμενο να προκριθεί η Ελλάδα από τον όμιλο:

«Σίγουρα αν δεν το πιστεύαμε καλύτερα να μην πηγαίναμε. Καλυτερα να μέναμε στον Άγιο Κοσμά να κάνουμε προπονησούλες, έχει και ωραία παραλία δίπλα (γέλια). Για να το σοβαρέψουμε τώρα, εκεί έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε μόνο για τη συμμετοχή. Πάμε εκεί γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες μας»

-Για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του EURO:

«Δεν θα πρωτοτυπήσουμε, από τη στιγμή που η Ισπανία είναι η κάτοχος του τροπαίου και του Μουντιάλ είναι το φαβορί».

-Για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε παίκτη που δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα στην αποστολή:

«Νομίζω ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο όπως είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε κάποιος ποδοσφαιριστής να μου έχει δείξει ότι είναι ικανός να παίζει σταθερά σε υψηλό επίπεδο και με μεγάλη διάρκεια. Οπότε αυτή τη στιγμή δε μπορώ να πω ότι έχω δει κάτι τέτοιο».

-Για το αν περιμένει και τα play off για να καταλήξει στην αποστολή:

«Υπάρχουν 33 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 16 έχουν ήδη αποφασιστεί. Συνεπώς υπάρχουν άλλες 6- 7 θέσεις ανοιχτές και γι' αυτό βλέπουμε όλα τα ματς που αγωνίζονται διεθνείς».

-Για τον Μήτρογλου και αν θα τον πάρει στην αποστολή:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση δεν είναι στα πλάνα μου. Μόνο και μόνο αν δείτε τις αποστολές που βρίσκεται ο Μήτρογλου είναι πάρα πολλές. Πριν από μένα είχε κληθεί μόνο μια φορά. Με μένα έχει κληθεί 12 φορές. 9 φορές από αυτές έπαιξε και τρεις δεν έπαιξε. Τώρα τον ανακαλύψαμε τον Μήτρογλου;»

-Για το αν θα στηριχτεί στην εμπειρία ή στην νεολαία στο EURO:

«Θα στηριχτώ σε αυτούς που θα είναι καλά και που στην προετοιμασία θα αποδώσουν τα μέγιστα σε όσα τους ζητάω και θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δε με νοιάζει αν κάποιος είναι 18 χρονών ή 40 από τη στιγμή που μου κάνει τη δουλειά μου. Από τη στιγμή που θα είμαστε ένα μήνα όλοι μαζί, χρειαζόμαστε και ηγέτες από πλευράς εμπειρίας και με παραστάσεις που ξέρουν πως να κρατήσουν τις ισορροπίες».

-Για την απόφασή του να παραμείνει στην Εθνική:

«Σίγουρα δεν ήταν οικονομικός ο λόγος. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι υπήρχαν προτάσεις για να κερδίσω και τα διπλάσια. Από εκεί και πέρα όλοι γνώριζαν τη λαχτάρα μου να επιστρέψω στην καθημερινή δουλειά ενός συλλόγου. Ο πρώτος λόγος ήταν

Keywords
Τυχαία Θέματα