Ρότσα: «Οι Ακαδημίες είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Τόσο χαρούμενος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, που δήλωσε ότι νιώθει ανάλογα με τις στιγμές που κατακτούσε τίτλο ο ίδιος ως παίκτης του «τριφυλλιού».

Ο προπονητής της Κ-20 του Παναθηναϊκού που με την επικράτησή επί του ΠΑΟΚ

(2-1) κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι είναι τόσο χαρούμενος όσο ήταν τις μέρες που πανηγύριζε τίτλους ως παίκτης των «πρασίνων», υποστήριξε ότι οι Ακαδημίες είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα όπως και κάθε προσπάθεια που θα γίνει για την επιβίωσή της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρότσα:

«Παρόλο που πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα η φιλοσοφία μας είναι να κοιτάμε μόνο τη νίκη. Νομίζω πως σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης χαράς, καθώς ανταμείβονται οι κόποι μιας χρονιάς που ξεκίνησε πριν 9-10 μήνες στο Βελβεντό Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε μια πολύ σταθερή παρουσία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν άνθρωπο που έχει μπει στις ακαδημίες τα τελευταία δύο χρόνια και έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Οφείλουμε, λοιπόν, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Σαμαρά που μας στηρίζει με την παρουσία του και τις γνώσεις του.

Πίσω από εμάς υπάρχει ένα μεγάλο επιτελείο που δουλεύει καθημερινά με τα παιδιά και εγώ ως προπονητής της Κ20 θέλω να πω και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όποια προβλήματα λοιπόν και αν παρουσιάζονται στον Παναθηναϊκό, υπάρχει το κομμάτι της ακαδημίας που δουλεύει πολύ σκληρά και πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε αυτό. Αν γίνει αυτό, ο Παναθηναϊκός θα έχει ποδοσφαιριστές για πάρα πολλά χρόνια, όπως έγινε με τις προηγούμενες γενιές, με τον Καραγκούνη να παίζει ακόμα στην ομάδα. Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά που είναι σήμερα στην ακαδημία, έχουν τον ίδιο στόχο σαν την προηγούμενη καλή γενιά του Παναθηναϊκού και ένα μεγάλο κίνητρο που είναι η πρώτη ομάδα.

Αγαπάμε πολύ τον σύλλογο και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δουλεύουμε σκληρά για να δώσουμε στα νέα παιδιά αυτά που χρειάζονται για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Τα νέα παιδιά που θα βγουν από αυτή την ομάδα, πιστεύετε πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε μεγάλη πίεση;

«Πίσω από εμάς που φαινόμαστε, υπάρχει ένα μεγάλο επιτελείο με ανθρώπους που δουλεύουν με τα παιδιά, ώστε να τους δώσουν όλα αυτά που χρειάζονται για να αγωνιστούν και σε καταστάσεις πίεσης, όπως αυτές της πρώτης ομάδας. Βρίσκονται άλλωστε σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και το κομμάτι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Έχω την ίδια χαρά με τα πρωταθλήματα που έχω πάρει σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής μεγάλης ομάδας και ας είναι ένα πρωτάθλημα Νέων. Οφείλω εγώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό που έκανε μεγάλη προσπάθεια να με φέρει από την Αργεντινή και μαζί με τις Μπόκα και Εθνική Αργεντινής, είναι η τρίτη ομάδα που αγάπησα και αγαπώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και να του ζητήσω να είναι δίπλα στην ομάδα όσες δυσ

Keywords
Τυχαία Θέματα