Ρονάλντο: «Πετύχαμε τον στόχο μας»

Ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στα τελικά του Euro 2012, μετά την νίκη με 6-2 επί της Βοσνίας.

Ο Ρονάλντο πέτυχε δυο γκολ στην εμφατική νίκη των Πορτογάλων, ενώ παράλληλα στήριξε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Πάολο Μπέντο, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική κατά την διάρκεια των προκριματικών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σούπερ σταρ

της Ρεάλ Μαδρίτης:

Πώς αισθάνεσαι μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στο Euro 2012;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και δουλέψαμε αρκετά για να βρεθούμε στην Πολωνία και την Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι. Κάναμε το καθήκον μας…».

Πέτυχες δύο ωραία γκολ και έφτασες τα 32 στην εθνική.

«Κατάφερα να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Πρέπει να καταλάβουμε τη σημασία που έχει αυτή τη νίκη. Η ομάδα ξεκίνησε καλά και κατάφερε να πετύχει πολλά γκολ».

Το φάουλ ήταν εντυπωσιακό…

«Είναι μία από τις σπεσιαλιτέ μου. Το δεύτερο γκολ προήλθε από την εξαιρετική πάσα του Μουτίνιο. Είδα τον τερματοφύλακα να βγαίνει, ανέβασα ταχύτητα και τον απέφυγα».

Πιστεύεις ότι έχετε μια ευκαιρία να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Τώρα θέλω να απολαύσω την επιτυχία μας και να παραμείνω ήρεμος για τη συνέχεια. Πρέπει να είμαι ψύχραιμος για τις υποχρεώσεις που έχω με τη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το Euro και θα δούμε εκεί τι θα κάνουμε…».

Αρκετοί άσκησαν κριτική στον Πάουλο Μπέντο, αλλά στο τέλος καταφέρατε να προκριθεί στην τελική φάση του Euro…

«Είμαι μια ομάδα και όλοι μαζί τα πήγαμε πολύ καλά. Εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τον τεχνικό επιτελείο της εθνικής».

Πιστεύεις ότι τέτοιου είδους αγώνες σε βοηθούν για τη «Χρυσή Μπάλα»;

«Είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Τώρα συγκεντρώνομαι στην υπόλοιπη σεζόν και να κερδίσω κάτι. Θέλω να τα πάω καλά με την εθνική και την Ρεάλ Μαδρίτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα