Ρε μήπως τελικά έχει και λύσεις;

Χωρίς Λέτο, χωρίς Κουίνσι, χωρίς Κατσουράνη, με τον Μαυρία να μην μπαίνει ποτέ στο ματς, με τον Κλέιτον να μην βοηθά ουσιαστικά, όποιος έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα νικήσει την Ξάνθη, θα τον περνούσαν για τρελό.

Και λογικό είναι, απ’ τη στιγμή που κανείς μα κανείς δεν υπολόγιζε στον Χριστοδουλόπουλο που επέστρεψε φουριόζος, ενώ συγχρόνως

έβαζαν τον Καραγκούνη στην ίδια μοίρα με ποδοσφαιριστές που πλέον δεν μπορούν να βοηθήσουν. Να, όμως, που ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις. Θα πει κανείς τις βρήκε αναγκαστικά. Δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά, είναι πως αυτά τα δύο παιδιά (Καραγκούνης-Χριστοδουλόπουλος) μετέτρεψαν ένα ματς που… μύριζε γκέλα, σε θρίαμβο. Μετέτρεψαν το άγχος σε πανηγύρι. Επανέφεραν την ομάδα στην κορυφή, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των απέναντι που χάρηκαν για δύο μέρες.

Η εικόνα που είχε το «τριφύλλι», ήταν δίχως άλλο αρνητική. Χωρίς φαντασία, χωρίς τρόπο να διασπαστεί η άμυνα της Ξάνθης, χωρίς άκρα που να μπορούν να βοηθήσουν, παρότι σε αυτό το ματς ο Σπυρόπουλος και ο Μαρίνος (κυρίως ο πρώτος που δείχνει να φορμάρεται την κατάλληλη στιγμή) βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά. Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε στον Παναθηναϊκό έναν παίκτη που «ένιωσε» για τα καλά η αντίπαλη άμυνα, έβαλε το πρώτο γκολ (κι ας χρεώνεται στον Τοτσέ, ουσιαστικά του Λάζαρου είναι), είχε το ποδοσφαιρικό μυαλό να κάνει ακριβώς αυτά που χρειάζονταν για να πάρει ο Παναθηναϊκός την νίκη. Όσο για τον Καραγκούνη, η είσοδός του τελείωσε τα πάντα. Με πάθος, διάθεση, ψυχή, ανέβασε κατακόρυφα τον άξονα που έμοιαζε να.. παραπαίει, χαρίζοντας την νίκη. Κερασάκι στην τούρτα το γκολ του Πετρόπουλου, δικαιώνοντας απόλυτα τον Φερέιρα, καθώς οι τρεις αυτοί παίκτες ήταν οι κινήσεις του Πορτογάλου στην σκακιέρα!

Επιστροφή στην κορυφή λοιπόν με νίκη ψυχολογίας, με «καθαρό» σκορ, με δύο παίκτες που φώναξαν δυναμικά παρών! Δείχνοντας πως στο κρίσιμο φίνις του πρωταθλήματος, μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα, προκειμένου να πάει ο τίτλος στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, είναι ηλίθιο ακόμη και να σκέφτεται κάποιος, πως παίκτες όπως ο Καραγκούνης και ο Χριστοδουλόπουλος… περισσεύουν στο συγκεκριμένο ρόστερ του «τριφυλλιού». Οι επιστροφές των Λέτο, Κουίνσι, Κατσουράνη, σε συνδυασμό με την πολυαναμενόμενη επάνοδο του Νίνη (απ’ το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να είναι και πάλι στις αποστολές), το… μπάσιμο του Μπουμσόνγκ στην άμυνα, είναι στοιχεία ικανά να διαφοροποιήσουν εντελώς την εικόνα του Παναθηναϊκού στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα. Λόγω των συνθηκών, η νίκη επί της Ξάνθης που έδειξε για ακόμη μια φοράν πως είναι πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, ίσως να ήταν η δυσκολότερη για τους «πράσινους» στο φετινό πρωτάθλημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα