Ραούλ: Γεννημένος γκολεαδόρ… (videos+photos)

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Οκτωβρίου του 1994, όταν ο νεαρός Ραούλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του «Ρομαρέδα», αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με την «βασίλισσα». Το Onsports σας παρουσιάζει τα κατορθώματα ενός από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες της ιστορίας…

Το ξεκίνημα στην… Ατλέτικο Μαδρίτης!

Γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1977 και ξεκίνησε από την Σαν Κριστομπάλ, μια

ομάδα των προαστίων της Μαδρίτης, ωστόσο σε ηλικία 12 ετών ο μικρός Ραούλ Γκονζάλεθ πέρασε την πόρτα των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθότι ο πατέρας του ήταν φανατικός οπαδός της!

Η παιδική ομάδα πήρε το πρωτάθλημα με τον «Ραουλίτο» να αγωνίζετα ως αριστερο εξτρέμ και να σημειώνει συνολικά 65 τέρματα, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ατλέτικο, ανάγκασαν τον Χέσους Χιλ, πρόεδρο της ομάδας, να κλείσει τις ακαδημίες, με τον Ραούλ να μένει ελεύθερος!

Στις 3 χρονιές που έμεινε στις ακαδημίες των «χολχονέρος», ο Ραούλ σημείωσε 319 γκολ σε 80 παιχνίδια!

Στις υπηρεσίες της «βασίλισσας»

Αμέσως η Ρεάλ Μαδρίτης έτρεξε να αποκτήσει τον νεαρό άσο, ο οποίος ανέβηκε μέσα σε δυο χρόνια από τα τσικό της «βασίλισσας» στην ομάδα Νέων, σημειώνοντας συνολικά 77 γκολ σε 33 παιχνίδια, ενώ στην Καστίγια, υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα U18 της Ισπανίας. Σε 7 παιχνίδια σημείωσε 13 γκολ και οι επιδόσεις του αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Χόρχε Βαλντάνο, τεχνικό της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης…

Τρεις μέρες πριν το ντεμπούτο του, ο Βαλντάνο συνομίλησε με τον 17χρονο Ραούλ και αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό. Η Ρεάλ ηττήθηκε με 3-2, ωστόσο ο πιτσιρικάς είχε κλέψει την παράσταση, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Ιβάν Ζαμοράνο. Το μέλλον ήταν δικό του και αυτό το είχαν καταλάβει όσοι τον παρακολούθησαν στις 29 Οκτωβρίου…

Η επόμενη εμφάνισή του ήταν το ραντεβού με το παρελθόν του… Η Ρεάλ υποδεχόταν την Ατλέτικο Μαδρίτης, την ομάδα που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν έδειξε οίκτο ο 17χρονος, τότε, άσος καθώς σημείωσε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και κέρδισε πέναλτι!

Ο πιτσιρικάς ξαναγύρισε στην Καστίγια, ωστόσο είχε γίνει ο αγαπημένος του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», και έγινε… θεός, όταν στις 7 Ιανουαρίου του 1995, εκείνος και οι συμπαίκτες του διέλυσαν την Μπαρτσελόνα με 5-0, με τον 18χρονο Ραούλ να σημειώνει εκείνη τη σεζόν 9 γκολ σε 28 παιχνίδια.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά στο Champions League, σημειώνοντας 4 τέρματα στους ομίλους και το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να έχει αγωνιστεί σε 40 αγώνες με 19 γκολ και 24 ασίστ!

Το 1996, ο Φάμπιο Καπέλο δημιούργησε μια εκπληκτική τριάδα στην επίθεση με τον Ραούλ, τον Μιγιάτοβιτς και τον Σούκερ, κάτι που έκανε τον Ισπανό επιθετικό να… απογειωθεί, πετυχαίνοντας 21 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ, ενώ ανακηρύχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ισπανία!

Ακόμη και σήμερα, ο Ραούλ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος ήταν εκείνος που έδειξε τον δρόμο στον 19χρονο άσο…

Τι

Keywords
Τυχαία Θέματα