«Ψήνεται» το... Djoko Slam (videos)

Το παλικάρι από την Σερβία θα μας τρελάνει όλους και το πιθανότερο είναι να κάνει τον Ρότζερ Φέντερερ των 16 Grand Slam να… χλωμιάσει.

Σε τέσσερις μήνες θα ξέρουμε αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας της εποχής μας κι ας έχει τα λιγότερα Grand Slam από τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Αν σηκώσει τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα γίνει ο πρώτος μετά τον Rod Laver με τέσσερις σερί τίτλους στα 4 Grand Slam.

Το απόλυτο Grand Slam που έχει διαφύγει από τον Φέντερερ των 16 τίτλων και τον Ναδάλ των 10, πιθανόν να καταλήξει στα χέρια του Νόλε των πέντε τίτλων μόλις.

Το είπε ο άνθρωπος άλλωστε και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ας ήταν κομμάτια, ας είχε κάνει μόλις ρεκόρ με τον εξάωρο τελικό, ας είχε κάνει το σερί των τριών Slam, το μυαλό του ήταν ήδη στο Παρίσι και το Γαλλικό Όπεν : «Η προετοιμασία για το Roland Garros, είναι πολύ σημαντική. Έχω σε προτεραιότητα τα Grand Slams και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι καλός στα υπόλοιπα τουρνουά. Απλά τα Grand Slams μετράνε περισσότερο. Θέλω τουλάχιστον να φτάσω στον πρώτο μου τελικό στο Παρίσι. Δεν έχω φτάσει ποτέ στον τελικό και φέτος νιώθω ότι μπορώ να το καταφέρω αυτό».

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον 24χρονο Σέρβο είναι θέμα τύχης. Για να φτάσει σε ένα career ή calendar Slam (δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων ή των τεσσάρων σε μια σεζόν) είναι να παραμείνει η τύχη που έχει με το μέρος του. Και ήδη τον έχει πάει πολύ ευνοϊκά από την αρχή του 2011. Ο Ροντ Λέιβερ, ο βετεράνος Αυστραλός τενίστας που το έχει επιτύχει, ξέρει καλύτερα. «Θέλεις να έχεις όλη την τύχη με το μέρος σου. Να μην έχεις τραυματισμούς , ασθένειες και να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό στο όριο τέσσερις φορές σε μια χρονιά. Δηλαδή θέλεις τύχη εκτός κορτ για να το καταφέρεις ακόμη κι όταν είσαι ξένοιαστος μέσα στο γήπεδο».

Ούτε ο Φέντερερ, ούτε ο Ναδάλ κατάφεραν το 4ο συνεχόμενο Grand Slam... Κι αυτοί κι αν είχαν τύχη ή αξία.

Να θυμίσουμε τα 5 Grand Slam του Τζόκοβιτς και πως προήλθαν.


Australian Open 2008

Στα ημιτελικά του έλαχε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά έφερε 3-0 σετ, ταράζοντας την… γαλήνη του τένις. Στον τελικό ο Γάλλος Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά που είχε αποκλείσει τον Ναδάλ του πήρε μόνο το πρώτο σετ. Και γράφτηκε το πρώτο.

{youtube} Zj5qao9kmBs {/youtube}

Australian Open 2011

Πάλι ο Ελβετός στον ημιτελικό, πάλι τυχερός ο Σέρβος με 3-0. Αντί για Γάλλο στον τελικό είχε Βρετανό. Επικράτησε του Άντι Μάρεϊ επίσης με 3-0 σετ και πήρε το 2ο τρόπαιο στην Μελβούρνη.

{youtube}rZQQrqEaalU{/youtube}

Wimbledon 2011

Στα ημιτελικά του μοναδικού Grand Slam στο χόρτο συνάντησε τον φιναλίστ του 2008 στο Αυστραλιανό Όπεν, Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά τον οποίο και νίκησε με 3-1.

Σε εκείνο τον τελικό πρωτοσυναντήθηκε με τον Ναδάλ και έκτοτε τα… είπαν άλλες δύο φορές, με τον Σέρβο να τα… λέει καλύτερα. Αψογη εκτέλεση από τον Τζόκοβιτς και πρωταθλη

Keywords
Τυχαία Θέματα