Ψηφίστηκε η συνεργασία με τους Πόντιους

Υπέρ της συνεργασίας με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών του ΓΣ Ηρακλής, έπειτα από την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/1), όπου αποφασίστηκε η απόσυρση του «Γηραιού» από τη Δ’ Εθνική.

Η προσέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Ηρακλή ήταν ικανοποιητική, καθώς μέχρι το πρωί της Παρασκευής τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ήταν

περίπου 530. Αρκετοί ήταν αυτοί που κατά την προσέλευσή τους στο ξενοδοχείο πλήρωναν την συνδρομή και γίνονταν μέλη του Ερασιτέχνη.

Με την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, τέθηκε ως πρώτο θέμα η εκλογή του προέδρου, ο οποίος ήταν ο Κώστας Τσιργογιάννης. Στην ομιλία ο πρόεδρος του Γ. Σ., Γιάννης Μαυροκορίδης ανέφερε: «Σας θέλουμε μαζί μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε σήμερα (20/1) να συγκαλέσουμε γενική συνέλευση. Γιατί η άποψή σας είναι πολύτιμη. Σήμερα θα μας απασχολήσει η πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, για να απαλλάξουμε την ομάδα από τα φαντάσματα του παρελθόντος, φτάσαμε στον μονόδρομο και την ευκαιρία της συνεργασίας μας με την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της ομάδας μας. Γι’ αυτό ακούστε, σκεφτείτε και κρίνετε».

Οι Γιώργος Μανίκας και Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους ανέπτυξαν τους όρους της συμφωνίας, οι οποίοι έχουν ισχύ για έξη μήνες και στην συνέχεια όταν ανοίξει το θέμ του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνουν νέες συζητήσεις με την πλευρά της Α. Ε. Ποντίων Κατερίνης, κάτι που υπολογίζεται να γίνει το καλοκαίρι και με δεδομένο βέβαια ότι η ομάδα θα μπορέσει να ανέβει στην Β Εθνική κατηγορία.
Η συμφωνία, όπως αναλύθηκε από τους κ. κ. Μανίκα και Χατζηχαραλάμπους έχει στα κύρια σημεία της τα εξής:

1. Αλλά ονόματος, χρωμάτων φανέλας, σήματος και έδρας της ομάδας της Α. Ε. Ποντίων Κατερίνης (παίζει στο Καυτανζόγλειο).
2. Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα απαρτίζεται από πέντε μέλη της ΑΕΠ, περιλαμβανομένου και του προέδρου, ενώ από την πλευρά του Ηρακλή θα συμμετέχουν τρία μέλη εκ των οποίων ο ένας θα είναι αντιπρόεδρος.
3. Οι προπονήσεις της ομάδας της Α. Ε. Ποντίων θα γίνονται στην Κατερίνη, με την τελευταία σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να γίνεται στο Καυτανζόγλειο, λόγω του ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας έχει μόνιμη κατοικία στην Κατερίνη.
4. Οι δύο προπονητές των ομάδων θα περάσουν από κόσκινο του παίκτες του Ηρακλή που τώρα ανήκουν στο ρόστερ του και βέβαια αν δημιουργηθεί ομάδα Κ20, θα συμμετέχουν σ’ αυτήν.
5. Θα δημιουργηθεί γραφείο Τύπου με ένα μέλος από την Κατερίνη και ένα από την Θεσσαλονίκη.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων. Έτσι μετά από ερώτηση που τέθηκε για το μέλλον της ομάδας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΓΣ Ηρακλής, Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους τόνισε: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ομάδα καθαρή από τα χρέη, με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βαδίζουμε σε καλό δρόμο».

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο των Ποντίων Κατε

Keywords
Τυχαία Θέματα