Προβληματισμός στον πειθαρχικό έλεγχο

Χωρίς να υπάρχει το μεγάλο λάθος αρκετές διαιτησίες προβλημάτισαν την 9η αγωνιστική κυρίως όσο έχει να κάνει με τον πειθαρχικό έλεγχο. Συγκεκριμένα ο Σιδηρόπουλος στο «Κλ. Βικελίδης», ο Σπάθας στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ αλλά και ο Θάνος με τον Δελφάκη (έχει επίσης και τη φάση του γκολ της Ξάνθης).

Ο Σπάθας στο Παναθηναϊκός- ΑΕΚ έκανε μία πολύ καλή διαιτησία, όμως του… ξέφυγε η φάση της «κοκορομαχίας» των Λέτο, Κάλα,

όπου θα μπορούσε να αποβάλει τον παίκτη της Ενωσης και να δείξει κίτρινη κάρτα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Οι δύο βοηθοί του ντέρμπι στάθηκαν καλά. Πάντως ο Γεωργαράκος μπορεί να δικαιώθηκε στη φάση του γκολ του Λέτο, όμως στη συνέχεια ανέκοψε μία φορά με ανύπαρκτο οφσάιντ την Ενωση.

Ο Σιδηρόπουλος αντίθετα έχασε το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» με τις… εκπτώσεις που έκανε στις κάρτες. Θα μπορούσε να δείξει περισσότερες και να είχε οδηγήσει στα αποδυτήρια αρκετούς παίκτες όπως τους Καζναφέρη, Γιαννώτη, Καστίγιο, αλλά και τον Μιραλάς. Πιθανότατα όμως ο διεθνής ρέφερι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει τις ισορροπίες και έτσι δεν επηρεάστηκε η βαθμολογία που του έβαλε ο παρατηρητής Αμυγδαλής (Σερρών).

Καλός ήταν ο Αρετόπουλος σε ένα δύσκολο ματς. Ο διαιτητής από τα Τρίκαλα «σφύριξε» το Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΟΚ και ήταν αρκετά προσεκτικός αποφεύγοντας τα λάθη. Δικαιώνεται και για τη φάση του Τσιρίλο με τον Περόνε, αφού ορθώς δεν υπέδειξε πέναλτι.

Προβλημάτισε ο Δελφάκης στην Ξάνθη. Μετά τη φάση του γκολ του Μαρκόφσκι που φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του (δύσκολη περίπτωση που φαίνεται να είναι ακούσιο), έκανε λάθη και έδινε… ανάποδα «σφυρίγματα» (έδωσε «θέατρο» στο Μετίν ενώ του έκαναν φανερά φάουλ έξω από την περιοχή της Ξάνθης) και δεν υπέδειξε όσες κάρτες απαιτούνταν.

Πολύ καλός ήταν ο Ζαχαριάδης στο Παγκρήτιο στο ματς του Εργοτέλη με τον Παναιτωλικό δίχως να κάνει σημαντικό λάθος ενώ ο Θάνος στη Νέα Σμύρνη έκανε καλή διαιτησία, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα