«Πρότυπο για τους πολιτικούς ο Γκαρσία»

Το εγκώμιο του Πάμπλο Γκαρσία έπλεξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ηγέτες, όπως είναι ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στο «Sport 103.fm» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη φράση «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», που είχε πει ο Γκαρσία, αλλά και στις αριστερές του πεποιθήσεις:

«Αυτό το είχε πει, από ότι θυμάμαι, πριν από δύο χρόνια. Εγώ και τα

τρία παιδιά μου το έχουμε κάνει και t-shirt. Ένας λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται συνεχώς, κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσει και νομίζω πως η υπερηφάνεια που πηγάζει από αυτό το σύνθημα εκφράζει τον ελληνικό λαό.

Ο Πάμπλο Γκαρσία από ότι ξέρω έχει μιλήσει για την αριστερά. Το «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» το είπε, γιατί ήθελε να σηματοδοτήσει και άλλα πράγματα, όχι μόνο στον αθλητισμό. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα καλά, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και ηθικά. Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ο ΠΑΟΚ που είναι η ομάδα μου.

Ζούσα στο εξωτερικό και ερχόμουν τα καλοκαίρια στις γιαγιάδες. Πήγαινα στις μεγάλες ομάδες του ΠΑΟΚ και κόλλησα τον ιό. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι συλλογικός παίκτης, δεν παίζει για τον εαυτό του, είναι άνθρωπος οργανωτής, είναι ηγέτης με την καλή έννοια.

Δεν είναι leader για τον εαυτό του, το κάνει για την ομάδα. Γιατί υπάρχουν και οι ηγέτες που λένε να παίζουν οι άλλοι για μένα. Έτσι πρέπει να είναι και οι πολιτικοί. Εμένα μου αρέσουν οι ασίστ του Γκαρσία, που σκέφτεται συνολικά και πάνω από όλα την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα